Ronaldu pet mečeva neigranja!

Izvor: Mondo, 14.Avg.2017, 11:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldu pet mečeva neigranja!

As Real Madrida ide na "hlađenje" zbog poteza na utakmici Superkupa protiv Barselone. Evropski i španski šampion najavio žalbu.

Foto: MONDO/gif

Real Madrid u domaćim takmičenjima će biti lišen pomoći Kristijana Ronalda sve do 20. septembra i okršaja sa Betisom na svom terenu.

Španska fudbalska federacija (RFEF) u ponedeljak ga je kaznila sa pet mečeva neigranja zato što je u duelu sa Barselonom, u okviru Superkupa Španije, dobio dva žuta kartona >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << (drugi zbog simuliranja) i nakon toga odgurnuo sudiju Rikarda de Burgosa Bengoečeu!

Mediji su spekulisali da bi najbolji fudbaler sveta zbog "nasilnog ponašanja" mogao da bude suspendovan na čak 12 utakmica, što bi objektivno bilo previše za onakav potez.

Real ima rok od 10 dana da uloži žalbu, što će verovatno i uraditi.

RFEF je u obrazloženju odluke naveo da je Real pokušao da Ronaldov prekršaj definiše kao "manje nepoštovanje" arbitra, ali je Bengoečea u svom izveštaju naveo da je bio "blago odgurnut u znak neslaganja", a propisi RFEF za to predviđaju između četiri i 12 utakmica neigranja.

Ronalda je Zinedin Zidan uveo u igru u 50. minutu. Pola sata kasnije postigao je sjajan gol i doveo Real u vođstvo 2:1. Međutim, odmah je dobio i žuti karton zbog skidanja dresa, a koji minut kasnije i drugi žuti, jer je sudija procenio da je pokušao da odglumi prekršaj za penal.

Portugalac se prilično iznervirao, jer je delovalo da jeste bilo kontakta sa Umtitijem - ne za najstrožu kaznu, ali ne može se reći ni da je bilo totalno simuliranje faula.

Ronaldo će u vreme trajanja suspenzije imati pravo nastupa u prvom kolu Lige šampiona i u prijateljskom meču protiv Fiorentine za "Trofej Bernabeu" 23. avgusta.

POGLEDAJTE



Izvor: YouTube

 U Realu su, inače, besni zbog suđenja.

"Kristijano nije odglumio faul, a siguran sam da kod pada Luisa Suareza i penala za Barselonu nije bilo nikakvog prekršaja", izjavio je kapiten Serhio Ramos.

"Marka" je citirala i izjavu neimenovanog igrača Reala, uz navođenje zanimljivog podatka - Real je četiri od pet poslednjih utakmica sa Barselonom završio sa igračem manje.

"Ovakvo suđenje se ponavlja svaki put kad igramo na Nou Kampu, ali ovo što se dogodilo u nedelju je nadmašilo sve", rekao je anonimni prvotimac.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.