Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2021, 19:07

Ronaldova jedina ambicija je da završi karijeru sa više zlatnih lopti od Mesija

Trvdi glavni urednik Frans fudbala Paskal Fere da mu je Portugalac to lično rekao

Prošlo je skoro četiri godine otkada je Kristijano Ronaldo osvojio poslednju, petu Zlatnu loptu. Premijernu je podigao 2008. kao fudbaler Mančester junajteda, a naredne četiri osvajao je sa Real Madridom (2013, 2014, 2016, 2017.). Međutim, otkako je napustio Santijago Bernabeu 2018. od elitnog, laskavog priznanja ni traga, ni glasa. U međuvremenu je Lionel Mesi proglašen za najbojeg >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << fudbalera sveta 2019. godine i tako prestigao Portugalaca sa šest prestižnih nagrada.

"Ronaldova jedina ambicija je da završi karijeru sa više zlatnih lopti od Lionela Mesija. Znam to jer mi je lično rekao", rekao je Paskal Fere, glavni urednik uglednog France football-a koji dodeljuje Zlatnu loptu.

Mesi je uz Roberta Levandovskog i Žoržinja jedan od glavnih favorita za zvanje najboljeg igrača planete koje će biti obelodanjeno 29 novembra, odnosno u ponedeljak. Ukoliko Argentinac i sedmi put podigne Zlatnu loptu, biće to praktično nedostižan zadatak Ronalda imajući u vidu njegovih kasnih 36 godina. Kristijano Ronaldo verovatno navija za Levandovskog, ondnosno bilo koga kome u ličnoj karti ne piše Lionel Mesi.

Fere je od sredine prošle decenije glavni za čuvanje jedne od najvećih tajni u fudbalu.

"Ovo je šesta godina kako sam glavni u pripremi ceremonije dodele. Još nisam napravio grešku. Ne želim da lažem (prim. aut. ljude koji me pitaju ko će biti pobednik). Kažem im da ne mogu da podelim ime pobednika, jer ni oni sami ne znaju i ne bi bilo u redu da neko drugi sazna pre samog fudbalera."

Francuski novinar je takođe otkrio da je Luka Modrić "plakao kao dete" kada mu je Fere javio vest da će osvojiti Zlatnu loptu 2018. godine.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.