Ronaldov odgovor Mesiju: Portugalac oborio tri rekorda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jul.2020, 10:26

Ronaldov odgovor Mesiju: Portugalac oborio tri rekorda

Najbolji fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo u pobedi protiv Lacija 2:1 oborio je tri rekorda - prvi sa 50 pogodaka u Premijer ligi, Primeri i Seriji A, najbrži do 50 golova u Seriji A od 1995. i prvi igrač Stare dame od 1952. sa najmanje 30 golova u prvenstvu.

Ronaldo je uspeo da dođe do bar 50 golova u tri najjače lige - 84 u Premijer ligi, 311 u Primeri i 51 u seriji A, pritom da u Seriji A obori rekord jer mu je za to bila potrebna samo 61 utakmica (Andreju Ševčenku >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bilo potrebno 68).

Takođe, postao je prvi fudbaler Juventusa posle Džona Hansena od 1952.godine sa najmanje 30 golova u ligi.

Ovi rekordi su najbolji Ronaldov odgovor Lionelu Mesiju, koji je dan ranije takođe postavio tri rekorda - sedmi put najbolji strelac Primere, najviše asistencija u ligi (21) i učestvovao u 1.000 golova u karijeri (703 gola plus 297 asistencija).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.