Ronaldo, začepi!

Izvor: B92, 05.Mar.2024, 10:48

"Ronaldo, začepi!"

Izjava Kristijana Ronalda iz januara da saudijska liga nije slabija od francuske i dalje proganja Francuze.

Ronaldo je u januaru 2023. napustio Mančester junajted i potpisao dvogodišnji ugovor sa Al-Nasrom koji ga je učinio najplaćenijim fudbalerom sveta.

Višestruki osvajač "Zlatne lopte" i po mnogima jedan od najboljih igrača u istoriji godišnje zaradi oko 200 miliona evra, uključujući i komercijalni deo ugovora.

Ronaldo je dosad za saudijski klub >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na 49 utakmica postigao 42 pogotka i 13 asistencija.

"Saudijska liga nije slabija od francuske Lige 1. Saudijska liga je kompetitivnija od francuske, to mogu reći nakon jedne godine provedene ovde. Već sad je ova liga bolja od francuske, a tek je počela da raste", rekao je Ronaldo početkom godine.

Dva meseca kasnije portugalčev stav je prokomentarisao bivši reprezentativac "trikolora" Frank Lebef (56).

"Nervira me kada čujem kako Ronaldo govori da je saudijska liga bolja od francuske. Zašto mislite da je to rekao o francuskoj ligi, a ne o portugalskoj? Pa zato što je Lionel Mesi igrao u Francuskoj. Poštujem Ronalda kao igrača, ali daj začepi! To nije pošteno prema Lii 1", rekao je Lebef, prenosi "San".

Penzionisani štoper je s Francuskom osvojio Svetsko prvenstvo 1998. i Evropsko prvenstvo 2000, dok je najuspešniji deo klupske karijere proveo u engleskom Čelsiju s kojim je osvojio sedam trofeja.

Uprkos tome što je sve bliže 40. rođendanu, Ronaldo i dalje nastupa za Portugal koji ga očekuje na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Podeetimo, Portugal će na EURO biti u Grupi F s Turskom, Češkom i reprezentacijom koja će mesto izboriti kroz dodatne kvalifikacije.

"Po mom mišljenju Portugal je jedan od kandidata za evropsku titulu. Verujem da može osvojiti EURO, ali samo ako Ronaldo ne bude igrao. Ne možete oduzeti Ronaldu sve što je uradio u fudbalu samo zato što je otišao da se penzioniše u saudijskoj ligi. Hvala mu što je odveo sport na viši nivo, ali svakome dođe kraj. Ima puno pravo da igra u Saudijskoj Arabiji, ali nisam siguran treba li mu još novca", izjavio je Lebef.

Nekoliko meseci posle Ronalda, Evropu je napustio i Mesi, ali je on otišao u američku MLS ligu.



"Nije mi problem što igrači na kraju karijera odlaze u slabije lige kako bi zaradili novac, isto se dogodilo s Mesijem. Obojica su bili fantastični, ali odlučili su da više neće igrati na vrhunskom nivou i to moramo poštovati. Njihovo rivalstvo učinilo je sport boljim i atraktivnijim. Hvala, Ronaldo i hvala, Mesi. Uživajte u penziji",
dodao je Francuz.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.