Ronaldo se penalom i zicerom osvetio Laciju – Juve nadomak Skudeta!

Izvor: B92, 20.Jul.2020, 21:27

Ronaldo se penalom i zicerom osvetio Laciju – Juve nadomak Skudeta!

Fudbaleri Juventusa savladali su Lacio rezultatom 2:1 u 34. kolu italijanske Serije A.

Juventus je trijumfom došao do učinka od 80 bodova, osam više od prvog pratioca Intera na četiri kola do kraja.

"Stara dama" se pobedom osvetila Laciju za dva poraza ove sezone, u prvom delu prvenstva i u Superkupu Italije (oba puta bilo 3:1).

"Stara dama" je ovim rezultatom prekinula niz od tri meča bez pobede, dok je tim iz Rima zabeležio čak četvrti poraz u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pet mečeva.

I pre nego što je utakmica počela desila se prva zanimljivost, pošto se Iguain povredio na zagrevanju pa je umesto njega u prvoj postavi završio Dibala.

Što se tiče dešavanja na terenu, prva zanimljivost se tu desila u 11. minutu kada je pravo niotkuda, posle loše reakcije Milinković-Savića, Sandro pogodio stativu.

Naš reprezentativac bio je realtivno neprimetan, ali je imao par dobrih poteza koji, na njegovu žalost, nisu rezultovali golom.

Sredinom prvog poluvremena smenjivali su se napadi obe ekipe, ali je i jednima i drugima nedostajao završni pas koji bi im omogućio da uđu u veliku šansu.

Meč ste mogli uživo pratiti putem TV B92 i portala B92.net.

U 44. minutu zatresao se okvir gola i na drugoj strani terena, pošto su defanzivci Juventusa Parola ostavili samog. On je šutirao veoma jako i precizno, ali pogodio samo stativu.

Zanimljivosti su u drugom poluvremenu krenule momentalno, već u 47. minutu kada je Ronaldov udarac Lazari izbacio sa gol-linije, posle sjajnog prodora Dibale.

Samo par minuta kasnije Bastos je nesrećno igrao rukom. Prvo se mislilo da je to slobodan udarac za Juve, ali je posle konsultacije sa VAR sobom Orsati dosudio penal.

Loptu je na belu tačku stavio Kristijano Ronaldo, golman gostiju ga je pročitao, ali je bio nedovoljno hitar – 1:0.

Lacio je posle primljenog gola završio u potpunom nokdaunu, a to se najviše videlo na Luisu Felipeu.

On je katastrofalno odreagovao, poklonio loptu Dibali, a on pretrča pola terena i zatim pravovremenim pasom Ronaldu namestio drugi gol na meču.

U narednom delu meča gosti su izgledali potpuno demoralisano, kao bez želje da dođu do jednog, a kamoli dva potrebna gola da "izvuku" nerešen rezultat.

Ronaldo je bio nadomak het-trika u 66. minutu kada je posle novog izuzetnog poteza Dibale glavom pogodio prečku.

I Dibala je mogao barem do jednog gola na utakmici, ali pošto nije usledila je kazna - u 82. minutu Bonuči je napravio užasan potez.

On je loše komunicirao sa Ščensnim, zaboravio da pogleda iza leđa, a zatim udario spretnog Imobilea.

Italijan je stavio loptu na belu tačku i postigao 30. gol u sezoni, koliko ih ima i Ronaldo.

Do kraja meča viđena je jedna dobra prilika, kada je slobodan udarac izveo Milinković-Savić, fenomenalno šutirao, ali naišao na još bolju odbranu Ščensnog.

Do kraja meča Lacio nije uspeo da stvori izglednu priliku kojom bi došao do boda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.