Ronaldo: Zlatna lopta mi nije bitna

Izvor: B92, 10.Dec.2013, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldo: Zlatna lopta mi nije bitna

Jedan od kandidata za Zlatnu loptu, fudbaler Real Madrida Kristijano Ronaldo istakao je da ta nagrada za njega nije najvažnija stvar u karijeri.

Nagrada će biti dodeljena u Cirihu sedmog januara, a pored Portugalca kandidati su četvorostruki osvajač Lionel Mesi i Francuz Frank Riberi.

"Mnogo je važnije imati fantastičnu karijeru i davati doprinos klubovima, meni je važan Mundijal jer se igra u Brazilu. Nije nam išlo najbolje u kvalifikacijama, ali smo uspeli da se plasiramo", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naveo je Ronaldo.

Upravo je on najzaslužniji za taj uspeh jer je u odlučujućem meču baraža postigao tri gola u pobedi nad Švedskom (3:2). On je ocenio da Real Madrid oseća kao svoju kuću, ali da sada ne može da bude siguran da li će u “kraljevskom klubu” završiti karijeru.

"Osećam se u Realu kao kod kuće. Obžavam taj klub i navijače. Ne znam gde ću završiti karijeru, ali u ovom trenutku sam po nosan i srećan što sam ovde", rekao je Ronaldo.

Jedan od najboljih fudbalera današnjice još jednom se oprostio od najvećeg borca za ljudska prava Južnoafrikanca Nelsona Mandele koji je prošle nedelje preminuo u 95. godini.

"Imao sam priliku da ga upoznam u Južnoj Africi. Pomogao je svetu da postane bolji. Otišao je na nebo i siguran sam da su sa njim sada anđeli koji će ga večno čuvati ", rekao je Ronaldo.

Portugalac je od početka sezone odigrao 21 utakmicu i postigao 30 golova uz sedam asistencija u svim takmičenjima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.