Izvor: Blic, 12.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldinju se ljulja presto!

Ronaldinju se ljulja presto!

Fudbaleri širom sveta, njih 43.000 iz 40 organizacija, proteklih nekoliko meseci birali su najboljeg igrača planete u 2006. godini, a nagrada će biti dodeljena 6. novembra u Atini. Međunarodni savez profesionalnih fudbalera (FIFPro) objavio je tim povodom listu od 55 kandidata, koji konkurišu za naslov najboljeg.

Najviše nominovanih igrača je iz italijanske Serije A (18), a zatim slede engleska Premijer liga (17), španska Primera >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << (14) i nemačka Bundesliga (6). Kada su klubovi u pitanju, najviše predstavnika ima engleski šampion Čelsi (8), Milan je na drugom mestu sa sedam igrača, a potom slede Barselona (6), Juventus i Bajern (5), Real Madrid, Mančester junajted i Arsenal (4), Inter (3), Valensija (2) i na kraju Fiorentina, Roma, Palermo, Verder i Atletiko Madrid sa po jednim predstavnikom.

Na listi je najviše Brazilaca i Italijana (10), a za njima sledi sedam Francuza, šest Engleza, po četiri Nemca, Argentinca i Portugalca...

FIFPro će dodeliti nagrade i za najboljeg mladog igrača, zatim onog koji je doprineo razvoju i popularizaciji fudbala, i na kraju proglasiti najbolju jedanaestoricu ove godine.

Teo van Segelen, generalni sekretar FIFPro, smatra da je ovaj izbor za igrača godine u svetu najmerodavniji.

- Igrači su najveći kritičari i oni najbolje znaju ko je od njih zaslužio nagradu. Upravo zato ovaj izbor ima veliki značaj - smatra Segelen.

Pripremio: Ž. Babović

if(!window.goAdverticum)document.write('');if(window.goAdverticum)goAdverticum.addZone(31711);

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.