Ronaldinjo u Angoli, treniraće ga Srbin

Izvor: RTS, 27.Nov.2014, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldinjo u Angoli, treniraće ga Srbin

Legendrani Ronaldinjo karijeru po svemu sudeći nastavlja u Angoli, gde će mu trener biti Ljubomir Ristovski. Nesta prekida penziju i ide u Indiju. Vilšir tri meseca van terena. Saporo bi opet da organizuje ZOI. Preminuo australijski kriket igrač koga je loptica pogodila u glavu. Razlaz Galatasaraja i Prendelija? Tevez: Ako se zabavljaš na terenu, igraćeš dobro. Bivši vlasnik Rendžersa uhapšen u Meksiku. Brandao mesec dana u zatvoru zbog udaranja Tijaga Mote.

 Pratite >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nas na Tviteru i Fejsbuku

15.12 - Igrač Arsenala Džek Vilšir odsustvovaće sa terena oko tri meseca nakon uspešne operacije članka, saopštio je londonski klub.

15.00 - Fudbaler Bastije, Brazilac Brandao, kažnjen je na mesec dana zatvora zbog toga što je glavom udario u lice igrača Pari Sen Žermena Tijaga Motu.

Brandao je kažnjen i novčano sa 20.000 evra.

Tužilaštvo je tražilo da Brandao bude osuđen na osmomesečnu uslovnu zatvorsku kaznu i 15.000 evra zbog toga što je u avgustu, posle utakmice udario glavom Motu i tom prilikom mu slomio nos. 

14.50 - Trener Verdera iz Bremena Viktor Skripnik potpisao je ugovor na tri godine posle uspešnog starta kampanje za spašavanje kluba od ispadanja.

Skripnik, koji je igrao za Verder od 1996. do 2004. godine, zamenio je Robina Duta, pošto je klub bio na samom dnu tabele.

Nemački šampioni iz 2004. godine su sa ukrajinskim stručnjakom pobedili na poslednja dva od tri bundesligaška meča i popeli sa za jedno mesto.

Želimo da što pre pobegnemo iz zone ispadanja i da radimo na razvoju kluba, rekao je Skripnik.

Njegov pomoćnik Torsten Frings takođe je potpisao novi ugovor, do 2017. godine.

14.20 - Bivši vlasnik najtrofejnijeg škotskog fudbalskog kluba Rendžersa Krejg Vajt uhapšen je u Meksiku pod optužbom da je 2011. godine pod sumnjivim okolnostima preuzeo klub.

Četrdesettrogodišnji Vajt zadržan je u pritvoru po poternici koja je za njim izdata.

Kako je preneo Bi-Bi-Si, do sada su se pred sudom u Glazgovu pojavila četvorica optuženih za prevaru prilikom kupovine kluba.

Rendžers je godinu dana po preuzimanju od strane Vajta otišao u stečaj, a upravo zbog toga je i započeta istraga u kojoj su do sada uhapšene, pre Vajta, četiri osobe.

Rendžers, koji je 54 puta bio šampion Škotske, posle likvidacije 2012. godine bio je primoran da padne na dno profesinalnih liga. Trenutno nastupa u drugom rangu takmičenja. 

13.50 - Međunarodni olimpijski komitet proširio je sistem za nadgledanje klađenja uoči Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine, pošto se tom projektu pridružilo još tri sporta - plivanje, boks i badminton.

Do sada je MOK potpisao ugovore o saradnji sa predstavnicima sportskih federacija ukupno deset, od 28 sportova koji će biti zastupljeni na Igrama u Riju.

Programu MOK-a su se ranije pridružili košarka, odbojka, biciklizam, trijatlon, ragbi i streličarstvo.

Međunarodna fudbalska federacija (Fifa) i dalje će koristiti sopstveni nadzorni sistem, ali je pristala da razmenuje informacije sa MOK-om. 

13.25 - Fudbaler Juventusa Karlos Teves izjavio je da njegova ekipa mora da popravi igru ako želi da ostvari zapažen rezultat ove sezone u Ligi šampiona.

Fudbaleri Juventusa pobedili su sinoć na gostujućem terenu Malme sa 2:0, u utakmici petog kola Grupe A u Ligi šampiona. „Dama" je slavila golovima Fernanda Ljorentea u 49. i Tevesa u 88. minutu.

Nismo igrali dobro u prvom poluvremenu, ali posle Fernandovog gola Malme se otvorio i tada su svi videli Juventus u najboljem izdanju. Međutim, očekivao sam više od našeg tima. Mi smo Juventus i stalno moramo da napredujemo. Ne smemo da poklanjamo protivnicima 45 minuta utakmice. Ali, najvažnije je da smo pobedili, rekao je Teves za klupski sajt.

Argentinski fudbaler naveo je da njegova ekipa mora da nauči da se zabavlja na terenu, čak i kada je pritisak veliki.

U takvim utakmicama, kada je pritisak veliki, moramo da pokažemo da možemo da uživamo na terenu. Ako se zabavljaš, najverovatnije ćeš igrati dobro. Moramo da otklonimo pritisak igranja u Ligi šampiona i koncentrišemo se na naš dobar fudbal u Evropi, dodao je Teves.  

13.00 - Turski Galatasaraj na korak je od otpuštanja trenera Čezarea Prandelija posle katastrofalnih rezultata u Ligi šampiona, preneo je "Hurijet".

Galatasaraj je doneo odluku da otpusti italijanskog stručnjaka posle sinoćnjeg poraza od 2:0 protiv Anderlehta, kojim su potonule nade tog kluba za plasman makar u nastavak takmičenja u Ligi Evrope.

Galatasaraj je proteklog vikenda izgubio i u domaćem prvenstvu od Trabzonspora sa 3:0. Konačna odluka o eventualnom otkazu Prandeliju biće doneta danas poslepodne.

Prandeli je došao na klupu Galatasaraja u julu, umesto svog sunarodnika Roberta Mančinija koji je nedavno preuzeo Inter.

Prandeli je pre Galatasaraja vodio nacionalnu selekciju Italije koja je na Mundijalu u Brazilu eliminisana u grupnoj fazi takmičenja.

On je sa čelnicima turskog kluba potpisao dvogodišnji ugovor vredan 2,3 miliona evra. 

12.00 - Imao je od koga i da nauči. Četvorogodišnji Stefon Kari posmatra Dražena Petrovića...

11.30 - Nekadašnji fudbalski reprezentativac Italije Alesandro Nesta mogao bi da se vrati na teren i zaigra u dresu indijskog Čenajina, prenosi Gazeta delo Sport.

Nesta se oprostio od fudbala prošle godine igrajući za Montreal, a ukoliko prihvati poziv iz Indije u novom klubu bi se pridružio nekadašnjem saigraču iz nacionalnog tima Marku Materaciju.

Dres Čenajina nose srpski interancionalac Bojan Đorđić i bivši fudbaler Partizana Erik Đemba - Đemba.

U indijskom šampionatu takmiči se osam klubova, a navijači mogu da uživaju u potezima Alesandra del Pjera, Davida Trezegea, Nikolasa Anelke, Roberta Piresa, Dejvida Džejmsa, Fredrika Ljungberga i ostalih velikana svetskog fudbala.

Nesta je tokom karijere igrao za Lacio i Milan, sa kojim je dva puta bio prvak Evrope.

10.30 - Japanski grad Saporo saopštio je da će se kandidovati za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2026, pola veka pošto je prvi put bio organizator tog takmičenja.

To je najbolja moguća prilika za mnoge naše građane da ostvare san i udruže snage ka velikom zajedničkom cilju, rekao je gradonačelnik Sapora Fumio Ueda.

Saporo, koji se nalazi na najvećem japanskom ostrvu Hokaidu, bio je domaćin Igara 1972. godine, a Japan je bio organizator ZOI i 1998. - u Naganu.

Saporo je objavio kandidaturu godinu dana pošto je Tokio osvojio pravo da organizuje Letnje olimpijske igre 2020, drugi put posle 1964.

10.00 - Legendarni britanski atletičar Sebastijan Kou namerava da konkuriše za mesto predsednika Međunardne atletske federacije (IAAF), prenele su svetske agencije.

Kou je naglasio da će svoj program i viziju rada na čelu svetske atletske organizacije predstaviti pocetkom decembra.

Atletici predstoji sjajna budućnost ukoliko se budemo maksimalno angažovali da mlade ljude uključimo u sport, rekao je 58. godišnji Kou, koji je tokom atletske karijere osvojio dve zlatne olimpijske medalje - na 800 i 1.500 metara.

On je potpredsednik IAAF od 2007, a izbori za predsednika biće održani sledeće godine, pošto Senegalac Lamin Dijak posle 16 godina napušta to mesto.

Kou je bivši član britanskog parlamenta i predsednik Organizacionog komiteta Olimpijskih igara u Londonu 2012.

09.00 - Nekada najbolji fudbaler sveta Brazilac Ronaldinjo mogao bi karijeru da nastavi u ekipi Kabuskorp iz Angole, na čijoj klupi će od 1. januara sedeti srpski trener Ljubomir Ristovski.

Predsednik angolskog kluba Bento Kangamba, gde je svojevremeno igrao još jedan slavni Brazilac, Rivaldo, u izjavi za portugalsku A Bolu potvrdio je da pregovara sa Ronaldinjovim bratom i menadžerom Azisom.

Vodimo bitku za Ronaldinja, ponudili smo jednogodišnji ugovor, želimo da sa njim osvojimo afričku Ligu šampiona i plasiramo se na klupsko prvenstvo sveta, izjavio je Kangamba.

Ronaldinjo je tokom karijere igrao za Gremio, Pari Sen Žermen, Barselonu, Milan, Flamengo, Atletiko Mineiro, a poslednjih nekoliko meseci bio je član meksičkog Keretera.

Zlatnu loptu osvojio je 2005, a Ligu šampiona sa Barselonom godinu dana kasnije. Sa Brazilom je 2002. godine bio šampion sveta.

08.00 - Australijski igrač kriketa Fil Hjuz preminuo je u bolnici Sen Vinsent u Sidneju dva dana nakon što ga je na meču pogodila lopta u glavu.

Hjuz je uprkos tome što je nosio zaštitnu kacigu zadobio snažan udarac posle kojeg je u besvesnom stanju prebačen u bolnicu i operisan.

Hirurg Toni Grebs rekao je da je 25-godišnji Hjuz zadobio katastrofalne povrede glave.

Imao je brojne operacije, uklonili su mu deo lobanje, kako bi ublažili pritisak sa mozga. U prvih 24 do 48 sata nije pokazao napredak i nažalost kao posledica toga je umro, rekao je novinarima Grebs.

Lopte u kriketu su istog oblika i veličine kao u bejzbolu, ali mnogo teže i mogu da lete brzinom od 160 kilometara na sat.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Bez "grobara" u Novom Pazaru

Izvor: RTS, 27.Nov.2014

Navijači Partizana neće ići u Novi Pazar. Legendrani Ronaldinjo karijeru po svemu sudeći nastavlja u Angoli, gde će mu trener biti Ljubomir Ristovski. Nesta prekida penziju i ide u Indiju. Vilšir tri meseca van terena. Saporo bi opet da organizuje ZOI. Preminuo australijski kriket igrač koga je...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.