Izvor: Blic, 07.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronaldinjo, magični čuvar krune

Ronaldinjo, magični čuvar krune

Da se fudbal u osmini finala Lige šampiona ne bi pretvorio u besmisleno ganjanje lopte i sirovu snagu, a Barselonu svrstao u prvog branioca titule koji nije prošao u drugi krug takmičenja, delo je genija u kopačkama - Ronaldinja.

Bez obzira što su Katalonci bili pred ponorom i što im je protiv Verdera odgovarala samo pobeda da bi se našli među šesnaest najboljih ekipa, za Brazilca je fudbal i dalje bio samo igra, lišena straha >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od neuspeha. Jer kako drugačije protimačiti njegovo zabavljanje u uvodnim minutima meča, kada je saigrače proigravao petom i leđima, a osmehom im u 13. minutu poručio: 'Dajte mi loptu i čekajte me na centru!'. To je ujedno bio i kraj nade Nemaca da se mogu vratiti neporaženi iz Katalonije - 2:0.

A šta je Ronaldinjo uradio u tom 13. minutu? Umesto da iz slobodnog udarca uobičajeno pošalje loptu u ugao gola, on je pustio fudbalere Verdera da skoče, a onda ju je lukavo ispod njihovih nogu prosledio u nebranjeni deo mreže. Uzalud se golman Vajs ljutio na svoje saigrače, oni su instiktivno reagovali, ali je mađioničar u dresu Barselone razmišljao potez unapred. Za brzi nokaut Nemaca bio je zaslužan i Islanđanin Gudjonsen, koji je postavio konačan rezultat u 18. minutu. Verder zaslužuje sve pohvale za mušku borbu u grupu A sa Čelsijem i Barselonom, ali oni nemaju Ronaldinja. Zato je dalje i otišla ekipa sa 'Kamp noua', a gosti moraju da se zadovolje plasmanom u Kup UEFA.

Frank Rajkard, trener Barselone mirno može da sačeka nastavak Lige šampiona, jer će na proleće Katalonci biti jači za Kamerunca Etoa i Argentinca Mesija, koji bi do tada trebalo da se oporave od povreda.

- Odradili smo posao u prvom poluvremenu. Ispunili smo cilj, plasirali smo se u osminu finala, a kada nam se Eto i Mesi oporave od povreda, bićemo još jači. Sada možemo smireno da dočekamo kraj polusezone u Španiji, a mislim da smo protiv Verdera igrali izuzetno napadački fudbal i da je publika uživala. Pokušali su da nas pritisnu u drugom poluvremenu, ali bili smo dovoljno mentalno jaki da to izdržimo, a jedino žalim što Gudjenson nije postigao gol posle solo prodora, kada je pogodio stativu. Nismo imali i dovoljno sreće da ubedljivije trijumfujemo, ali kako da ne budem zadovoljan posle ovakve igre - rekao je Rajkard.

Ž. Babović

|

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.