Ronald Kuman trener Benfike

Izvor: B92, 09.Jun.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ronald Kuman trener Benfike



Slavni Holanđanin Ronald Kuman postao je u sredu trener lisabonskog fudbalskog kluba Benfika.

Kuman će na klupi Benfike zameniti Italijana Đovanija Trapatonija, koji je prošlog meseca podneo ostavku, pošto je doveo klub do prve titule šampiona Portugala u poslednjih 11 godina.

Trapatoni je odluku o napuštanju dvostrukog evropskog prvaka obrazložio potrebom da više vremena provodi sa porodicom u Italiji.

Pre dolaska u Lisabon Kuman je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bio na klupi Vitesea iz Arnhema i amsterdamskog Ajaksa. On je najslavnijem holandskom klubu doneo dve titule, 2002. i 2004. godine, a 2003. je sa mladom i neiskusnom ekipom uspeo da se plasira u četvrtfinale Lige šampiona.

Posle tri godine u klubu, Kuman je u februaru podneo ostavku, obrazloživši je umorom i nedostatkom motivacije.

Tokom sjajne igračke karijere Ronald Kuman je bio prvak Evrope sa PSV-om 1988. i Barselonom 1992. godine, a isti uspeh ostvario je i sa selekcijom Holandije 1988. godine. U istoriju se upisao pogotkom iz slobodnog udarca, kojim je odlučio pobednika u londonskom finalu Barselona - Sampdorija.

Igrao je još i za Hroningen Ajaks i Fejenord, a tokom karijere osvojio je osam nacionalnih prvenstava (jedno sa Ajaksom, tri u Ajndhovenu, i četiri sa Barselonom). Trenersku karijeru počeo je kao asistent Luisa van Hala u Barsi.

Predsednik Benfike Luiš Filipe Vieira najavio je da klub želi da dovede pet pojačanja pre početka grupne faze Lige šampiona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.