Roman odobrio, rezervisti protiv Liverpula

Izvor: RTS, 24.Apr.2014, 12:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roman odobrio, rezervisti protiv Liverpula

Žoze Morinjo je dobio zelno svetlo od čelnika Čelsija da na meč sa Liverpulom izvede rezervnu postavu, kako bi najbitnije igrače odmorio za duel sa Atletikom u Ligi šampiona.

Uprava Čelsija, predvođena vlasnikom Romanom Abramovičem, dala je menadžeru Žozeu Morinju zeleno svetlo da na prvenstveni meč sa Liverpulom izvede praktično rezervni tim, jer želi sve karte da baci na Ligu šampiona.

"Plavce" u nedelju očekuje meč na Enfildu, dok će u sredu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << dočekati Atletiko Madrid u revanšu polufinala Lige šampiona.

Kako navodi "Gardijan", portugalski stručnjak želi da odmori glavne igrače za meč sa Atletikom, svestan da su mu male šanse da u Premijer ligi osvoji titulu, jer Liverpul, tri kola pre kraja, ima pet bodova prednosti.

Evidentno je da je i Morinju i Abramoviču prioritet Liga šampiona, odnosno pokušaj da se drugi put u klupskoj istoriji donese taj pehar na Stamford Bridž.

U prilog tome idu i česte Morinjove kritike na račun rasporeda utakmica Čelsija u Premijer ligi, odnosno nemogućnosti da odmori igrače zbog "gustog" kalendara.

Morinjo je čak tražio da se duel sa Liverpulom pomeri na petak ili subotu, kako bi Čelsi imao vremena da odmori igrače za revanš sa Madriđanima.

Ipak, teoretski, Čelsi bi u slučaju da pobedi na Enfildu mogao dodatno da zakomplikuje situaciju u Premijer ligi, odnosno da vrati u igru Mančester Siti.

Morinjo je nedavno rekao da "mora da sluša klub", ali je istakao i da Čelsi brani čast engleskog fudbala u Ligi šampiona.

"Zbog toga bih na teren protiv Liverpula najradije poslao igrače koji neće igrati u revanšu polufinala Lige šampiona", rekao je nedavno portugalski stručnjak.

O ovoj nameri, pored Abramoviča i Morinja, diskutovali su i izvršni direktor Čelsija Ron Gurlej i sportski direktor Majkl Emenalo, kao i predsednik Brus Bak.

Morinjo posle prvog meča sa Atletikom već ne može da računa na povređene Petera Čeha i Džona Terija. Međutim, u meču sa Liverpulom mogli bi da igraju Frenk Lampard i Džon Obi Mikel koji zbog suspenzije propuštaju revanš protiv Atletika, kao i Nemanja Matić i Mohamed Salah koji nemaju pravo nastupa za Čelsi u Ligi šampiona.

Što se tiče pravilnika Premijer lige, tu Morinjo ne bi trebalo da ima problema, pošto je za takmičenje važno samo da u timu budu igrači koji su na spisku podnetom uoči početka sezone, a koji broji 25 fudbalera.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Abramovič odobrio, rezervisti protiv Liverpula

Izvor: RTS, 24.Apr.2014

Žoze Morinjo je dobio zelno svetlo od čelnika Čelsija da na meč sa Liverpulom izvede rezervnu postavu, kako bi najbitnije igrače odmorio za duel sa Atletikom u Ligi šampiona. ..Uprava Čelsija, predvođena vlasnikom Romanom Abramovičem, dala je menadžeru Žozeu Morinju zeleno svetlo da na prvenstveni...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.