Roma sve dalje od borbe za titulu

Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma sve dalje od borbe za titulu



Gol Alesandra Parizija iz penala u nadoknadi vremena, kojim je Mesina izjednačila protiv Rome, učvrstio je vođstvo Intera na tabeli. Taj remi je povećao prednost ’Neroazura’ na 9 bodova.

Roma je bila blizu pobede posle gola Mansinija u prvom poluvremenu, ali je Kristijan Kivu faulirao u kaznenom prostoru Artura Di Napolija i omogućio Pariziju da izjednači iz penala.

Palermo se učvrstio na trećem mestu sa 38 poena pobedom od 2-0 protiv Udinezea, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je Milan stigao do treće uzastopne pobede, savladavši Ređinu 3-1.

Rimljani su tokom utakmice imali inicijativu, ali nisu bili dovoljno precizni u kaznenom prostoru protivnika. Otpor Mesine je konačno slomljen šest minuta pre kraja poluvremena kada je Mansini, posle pasa Totija, istrčao sam ispred golmana Marka Storarija i lobovao ga.

Mesina nije bila dovoljno ubedljiva i činilo se da neće moći da postigne gol, ali je u poslednjih 20 minuta utakmice počela da preti Rominoj odbrani, najviše zahvaljujući brzini svojih napadača Serđa Flokarija i Di Napolija.

Kivuova spora rekacija prilikom naleta Di Napolija rezultovala je faulom i penalom koji je Parizi realizovao i time još više otežao nastojanja Rome da se bori za titulu i prati vodeći Inter.

Palermo nije imao mnogo problema protiv Udinezea. Centarfor Andrea Karaćolo doveo je Sicilijance u vođstvo u 32. minutu posle centaršuta Fabija Simplisija.

Italijanski reprezentativac Kristijan Zakardo je rešio pitanje pobednika 15 minuta pre kraja utakmice.

Milanova pobeda nad Ređinom podigla ih je na deveto mesto u Seriji A. Šestostruki evropski šampioni prvi put ove sezone nalaze se u gornjoj polovini tabele.

Andrea Pirlo je golom iz slobodnog udarca u šestom minutu ’načeo’ protivnika, dok su Klarens Zedorf i Alberto Đilardino postigli preostale golove za ’Rosonere’. Rolando Bjanki je bio strelac utešnog gola za Ređinu sredinom drugog poluvremena.

Sampdorija i Fiorentina su igrali bez golova.

Kaljari je pobedio Askoli golom Suaca iz penala u 16. minutu.

Kjevo je pobedio Kataniju sa 2-1. Iako su gosti vodili posle prvog poluvremena, domaćin je uspeo da napravi preokret već u prvih 15 minuta nastavka.

Najubedljiviju pobedu kola ostvarila je Atalanta u meču protiv Livorna. Lombardijci su ponizili ’tamnocrvene’ sa 5-1. Golove su postigli Doni (2), Donati, Arijati i Ventola, dok je strelac za Livorno bio Fercel.

U poslednjoj utakmici Lacio i Sijena su odigrali nerešeno 1:1. Prednost domaćinu doneo je udarac Tomaza Rokija, koji je zakačio odbrambenog igrača i preleteo daleko iznad Meningera. Izjednačenje Sijeni donosi Koca u nadoknadi vremena.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.