Roma procvetala sa De Rosijem – Murinja brzo zaboravili na Olimpiku

Izvor: B92, 24.Feb.2024, 12:57

Roma "procvetala" sa De Rosijem – Murinja brzo zaboravili na "Olimpiku"

Dolazak Danielea De Rosija na klupu Rome može se ispostaviti kao prelomni trenutak sezone rimskog kluba koji, od odlaska Murinja, ređa uspehe.

Jedini poraz pod De Rosijem "vučica" je pretrpela u meču u kojem je bilo nerealno da pobedi pa čak i da ostae neporažena - protiv moćnog Intera.

Bilans De Rosija ne klupi ekipe u kojoj je proveo čitavu igračku karijeru je sledeći: četiri pobede u pet utakmica u Seriji A i plasman u osminu finala Lige Evrope.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Roma je sa novim trenerom odmah vezala tri pobede (Verona, Salernitana, Kaljari), potom je usledio poraz od "neroazura" (2:4), a onda i autoritativna pobeda nad Frosinoneom - 3:0.

Najvažniji trenutak za De Rosija, ipak, desio se u Evropi.

Na drugoj strani bio je Fejnord protiv kojeg su Rimljani odigrali dva vrlo neizvesna meča, oba su završena nerešenim rezultatom, pa su tek penali odredili putnika u narednu fazu drugog po jačini evropskog takmičenja.

Na scenu je tada stupio srpski golman Mile Svilar i sa dva odbranjena penala odveo svoj tim u naredni krug.

Roma više nije toliko daleko ni od četvrtog mesta u Seriji A koje donosi plasman u Ligu šampiona - trenutno je na četiri boda iza Atalante.

Elan, nova energija koju je sa sobom doneo nekadašnji kapiten, sama njegova pojava u klubu, na klupi, Rimljaniam su definitivno dodatni zamah da se svaki naredni izazov može preskočiti lakše nego ranije.

Sve što je pod Murinjom bilo nemoguće za Romu, sada je moguće da sa De Rosijem.

Portugalca, posle niza uspeha njegovog naslednika, niko više ne pominje na "Olimpiku".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.