Roma i Lacio pred sudom

Izvor: B92, 02.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roma i Lacio pred sudom



Finansijska policija Rima tužila je italijanske prvoligaše Romu i Lacio zbog utaje poreza u sezoni 2001 - 2002. godine, tražeći od suda da ova dva kluba plate kaznu u visini od 480.000 evra.

Istraga o utaji poreza započela je zbog neregularnosti u proceni vrednosti transfera Argentinca Huana Sebastijana Verona i Japanca Hidetošija Nakate. Finansijska policija smatra da na računu Lacija nije proknjižena suma od 20 miliona evra, koliko je dobijeno prodajom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Verona.

Na račun Rome nije legla suma od 14 miliona evra, za transfer Nakate.

U sklopu istrage, finansijska policija pozvala je na razgovor predsednika i vlasnika Rome Franka Sensija, kao i bivšeg čelnika i većinskog akcionara Lacija, Klaudija Lotita.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.