Izvor: RTS, 25.Maj.2022, 23:04

Roma Morinjovim iskustvom osvojila Ligu konferencija

Fudbaleri Rome, osvajači su prvog izdanja Lige konferencija, pošto su u finalu savladali Fejnord sa 1:0.
Utakmica u Tirani bila je istorijska za premijerno izdanje novog evropskog fudbalskog takmičenja.

Ipak, utakmica u Tirani između Rome i Fejnorda, nije donela mnogo toga novog svetu fudbala.
Ekipa koju sa klupe predvodi Žoze Morinjo možda nije igrala atraktivniji fudbal, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << verovatno nije bila bolji rival veći deo meča, nije više vremena provodila na protivničkoj polovini, ali je ekipa koju je sa klupe predvodi Žoze Morinjo pobedila u finalu i osvojila trofej.
Veoma oprezno ušle su obe ekipe u meč, što se očekivalo za finale.
Uzbuđenja gotovo da nije bilo u uvodnih 30 minuta meča, ali je za to u 32. utakmica praktično bila odlučena.
Duga lopta Manćinija ka Zaniolu i veliki kiks odbrane holandske ekipe, doveli su do toga da se italijanski fudbaler nađe u izglednoj poziciji i ćušne loptu iza leđa golmana Fejnorda.
Od tog momenta, a pogotovo u drugom poluvremenu, Roma je razmišljala isključivo o tome kako da sačuva svoju mrežu i stečenu prednost.

Fejnord je u nekoliko navrata bio nadomak postizanja gola i izjednačenja, ali do toga nije došlo.
Golman Patrisio imao je neverovatne odbrane pri pokušajima Tila i Malasije, dok je u dva navrata stativa bila saveznik italijanske ekipe.
Roma je imala priliku u 87. minutu da poveća prednost, do toga nije došlo, ali ono najbitnije za njih jeste da do gola do kraja meča nije došao ni Fejnord.
Žoze Morinjo ispisao je nove stranice istorije fudbala, pošto je postao prvi fudbalski stručnjak koji je osvojio sva tri evropska trofeja (Ligu šampiona, Ligu Evrope i Ligu konferencija).
Portugalski stručnjak doneo je Romi njen prvi evropski trofej, pošto je tim iz Rima prethodno poražen u finalima Kupa šampiona od Liverpula 1984. i Kupa Uefa 1991. godine od Intera.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Roma pobedila Fejenord i osvojila prvu titulu u Ligi konferencija

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Maj.2022

Fudbaleri Rome osvojili su večeras u Tirani titulu u Ligi konferencija, pošto su u finalu savladali Fejenord sa 1:0.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.