Rojević: Martovsko okupljanje iskoristiću da testiram što više novih igrača

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Mar.2024, 20:53

Rojević: Martovsko okupljanje iskoristiću da testiram što više novih igrača

Orlove očekuju dva prijateljska meča sa Poljskom.

Novi selektor muške rukometne reprezentacije Boris Rojević izjavio je danas da će martovsko okupljanje da iskoristi da testira što je više moguće novih igrača. Rukometaši Srbije okupiće se u nedelju u Sportskom centru Kovilovo povodom EHF nedelje nacionalnih timova, a potom će otputovati u Poljsku. Rukometaši Srbije će odigrati dva prijateljska meča sa Poljskom. Prvi duel zakazan je za 15. mart od 17 časova, dok je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << drugi meč dve selekcije na programu dva dana kasnije od 12.30 sati.

Rojević je danas saopštio skraćeni spisak igrača za duele sa Poljskom, a na njemu se nalaze golmani: Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar, Andrej Trnavac; krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Marko Nikolić, Bogdan Radivojević, Darko Đukić i Aleksa Tufegdžić; pivoti: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić; bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Miljan Pušica, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Matija Nikolić, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Predrag Vejin.

RSS navodi da Rojevićev tim želi da prvo okupljanje iskoristiti da stekne bolju sliku i započne stvaranje ekipe za baraž za Svetsko prvenstvo protiv Španije.

 - S obzirom na to da će nam ovo biti prvi susret, cilj je da se bolje upoznamo sa igračima, njihovim kvalitetima kao i elementima igre koje je potrebno usavršiti. Postavljanje novog sistema na kome ćemo moj stručni štab i ja insistirati, jedan je od prioriteta, takođe. Sigurno da nemamo dovoljno vremena za sve, ali ćemo ono što imamo koristiti pametno - rekao je Rojević i istakao da reprezentacija Srbije ima problema sa velikim brojem povređenih igrača, dok Mijajlo Marsenić i Vladimir Cupara zbog porodičnih obaveza neće biti u timu. - Pred prvi meč sa Španijom imaćemo samo tri treninga, što je jako malo za pripremu, tako da ću ovo martovsko okupljanje iskoristiti da testiram što je više moguće novih igrača. Na spisku nije i nekolicina starijih igrača, ali nikoga se nismo odrekli. Razgovarao sam sa svima, naročito sa Nemanjom Ilićem koji ima veliku želju da nastavi da igra za reprezentaciju, ali njihov kvalitet nije upitan. Takođe, neki igrači na koje ozbiljno računamo u budućnosti, kao što je Zečević, tek izlaze iz povrede i prioritet je da se oporave i da ih sačuvamo. Želimo da procenimo šta sve imamo na raspolaganju i da skockamo najbolji mogući tim za maj sa idejom da što više igrača igra u oba pravca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.