Roglič pobednik Điro dItalije VIDEO

Izvor: B92, 28.Maj.2023, 20:15

Roglič pobednik Điro d'Italije VIDEO

Slovenački biciklista Primož Roglič prvi put u karijeri pobedio je na čuvenoj trci Điro d'Italija, koja je završena poslednjom, 21. etapom voženom kroz Rim.

Vozač Jumbo Visme je do pobede stigao ukupnim vremenom 85 sati, 29 minuta i dve sekunde, što je za 14 sekundi bolje od drugoplasiranog Birtanca Gerajnta Tomasa, i minut i 15 sekundi bolje vreme od Portugalca Žoaa Almeide koji je završio na trećem mestu.

Ovo je najmanji razmak između najboljih na Điru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 19874. godine, kada je Edi Marks za 12 sekundi pobedio Đanbaptistu Barončelija.

Roglič je vođstvo u generalnom plasmanu preuzeo od Tomasa u jučerašnjoj etapi na hronometar dužine 18,6 kilometara, u kojoj je za 40 sekundi bio bolji od Tomasa. Ovo je bila i jedina etapana pobeda Rogliča na ovogodišnjem Điru.

Pobednik današnje etape bio je Britanac Mark Kevendiš, koji je deonicu dugu 135 kilometara prešao za dva sata, 48 minuta i 26 sekundi, ispred Aleksa Kirša iz Luksemburga i Italijana Filipa Fiorelija.

Srpski biciklista Veljko Stojnić trku je završio na 101. poziciji, sa četiri sata, 26 minuta i 52 sekunde zaostatka za pobednikom.

Ovo je četvrti trijumf Rogliča u velikim trkama, nakon što je osvojio tri titule na španskoj Vuelti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.