Izvor: Blic, 30.Mar.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rog lobira za ragbi na OI

Predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Žak Rog potvrdio je da podržava inicijativu da se ragbi uvrsti u program letnjih Olimpijskih igara 2016. godine, ali je podsetio da on nema pravo da učestvuje u donošenju te odluke.

Prilikom posete Novom Zelandu Rog je rekao da bi, kao bivši igrač ragbija, voleo da posmatra mečeve u tom sportu na Igrama 2016. godine.

"Želeo bih da ragbi postane olimpijski sport. Podržavam tu ideju, ali nemam pravo da glasam o tome >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i ne mogu da utičem na donošenje takve odluke", izjavio je 67- godišnji Belgijanac.

Svetski mediji podsećaju da je Rog, kao aktivini sportista, bio učesnik Olimpijskih igara u Meksiko Sitiju 1968, Minhenu 1972. Montrealu 1976. godine, kao i da je jedno vreme bio standardni član belgijske ragbi reprezentacije.

Međunarodni olimpijski komitet će u oktobru ove godine doneti odluku koji sportovi će biti uvršteni u program letnjih Igara, a osim ragbija kadidati su i skvoš, bezbol, softbol, karate i golf.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.