Izvor: Blic, 10.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođen za engleski fudbal

Rođen za engleski fudbal

Ser Aleks Ferguson ponosno je juče prošetao trening kampom Kerington u društvu Nemanje Vidića koji je i zvanično predstavljen britanskim medijima kao najveće pojačanje Mančester junajteda u zimskom prelaznom roku.

Škotski stručnjak je potvrdio da je naš reprezentativac, koji će nositi dres sa brojem 15, sve bliži danu kada će debitovati za slavni engleski klub.

- Konačnu odluku doneću na kraju ove nedelje. Potrebno >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je da se uverim da je Nemanja izdržao prve treninge pre nego što ga ubacim u vatru. Mislim da je za njega idealna prilika majstorica sa Bartonom u FA kupu koja se igra 18. januara na našem 'Old Trafordu' - izjavio je Ferguson.

Vidić je putovao sa ekipom u Barton, ali je meč posmatrao iz svečane lože 'Pireli stadiona'.

- Nemanja je imao priliku da se uveri kako igraju fudbaleri Bartona, što ga je samo dodatno približilo startnoj postavi za majstoricu FA kupa. Na drugoj strani, mislim da će Patrik Evra, pojačanje iz Monaka, igrati već danas u Karling kupu sa Blekburnom. Evra je imao kratku pauzu od dve nedelje, dok je Nemanja poslednji meč odigrao još 22. novembra.

Ferguson je otkrio i da je morao da reaguje brzo i konkretno kako Vidić ne bi potpisao za Fiorentinu.

- Dugo smo pratili Nemanju, ali su se u trku, iznenada, uključili i Italijani. Nisam želeo da bilo šta rizikujem i rešio sam da ga dobijemo po svaku cenu - dodao je trofejni menadžer Mančester junajteda, koji je istakao da su Nemanjine vrline ritam i precizan pas.

Vidić će tako preskočiti Blekburn (sreda) i ligaški duel sa Mančester sitijem (subota), a meč sa Bartonom pokazaće da li je naš fudbaler spreman da se nosi sa dvometrašem Piterom Kraučem, Fernandom Morijentesom i Đibrilom Siseom čiji Liverpul 22. januara gostuje na 'Old Trafordu'.

- Junajted je jedan od najvećih klubova na svetu i samo možete da zamislite koliko sam uzbuđen. Bio sam već na 'Old Trafordu', a mečeve Mančestera pratio sam i na televiziji. Ispunio sam snove i jedva čekam da istrčim pred naše navijače. Nadam se da ću igrati sledeće nedelje. Engleski stil fudbala mi odgovara i siguran sam da ću se brzo prilagoditi - rekao je Vidić za zvanični Internet sajt Mančester junajteda.

Bivši fudbaler Crvene zvezde i moskovskog Spartaka iskoristio je priliku da se zahvali i svojim novim saigračima:

- Dočekali su me kao prijatelja, kao da se već dugo poznajemo, i pomogli su mi da se u Mančesteru osećam kao kod kuće. A. Pijevac

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.