Rodila se nova zvezda iz Vengerovog inkubatora: Emirejts se klanjao tinejdžeru! (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 24.Okt.2017, 23:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodila se nova zvezda iz Vengerovog inkubatora: Emirejts se klanjao tinejdžeru! (VIDEO)

Tobdžije gubile od Noriča, ali im četvrtfinale Liga Kupa doneo Edvard Nketiah - 2:1

Kockao se Arsen Venger, ponovo je menadžer Arsenala žestoko promešao karte... Žestoko se kockao protiv Noriča i na posletku je žestoko - dobio. Emirejts se klanjao novoj zvezdi iz inkubatora čuvenog francuskog stručnjaka.

Kada su već svi na stadionu Arsenala videli crninu poraza u sudaru sa Noričom, u igru je ušao 18-godišnji Edvard Nketiah prvo odveo meč u produžetak, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << a potom doneo i trijumf domaćinu - 2:1.



Trener Arsenala Arsen Venger izveo je tim sličan onome koji je igrao u Beogradu protiv Crvene zvezde. Uz jednu bitnu razliku. Na golu nije bilo Petera Čeha da spašava u kritičnim momentima. Do senzacionalnog vođstva Kanrinci su došli u 34.minutu. Odlično su gosti odigrali kontru,         loptu u for je dobio Džoš Marfi i rutinski završio napad.

Ništa nije polazilo za nogom fudbalerima Arsenala. Francuz Žiru kao da se istrošio na beogradskoj Marakani, promašivao je mnogo. Nije išlo ni Džeka Vilšira. Sve je nagoveštavalo da će Arsenal ostati bez jednog trofeja, ali... Onda je Arsen Venger u 85.minutu uveo u teren Edvarda Nketiaha. Samo 30 sekundi kasnije omladinski reprezentativac Engleske se odlično snašao u gužvi i uveo meč u produžetak.

Noričova krila bila su isečena u tom trenutku. Meč je otišao produžetak i ponovo je zablistao pomenuti napadač. Opet je korner bio ubitačan za goste, samo je u 96.minutu Nketiah jakim udarcem glavom odveo Arsenal dalje.

LIGA KUP ENGLESKE - 1/8 FINALA

Utorak

Arsenal - Norič 2:1 - 1:1 (0:1) - produžetak

Bornmut - Midlzbro 3:1 (0:0)

Lester - Lids 3:1 (1:1)

Svonsi - Mančester Junajted 0:2 (0:1)

Bristol Siti - Kristal Palas 4:1 (2:1)

21.00: (1,18) Mančester Siti (6,75) Vulverhempton (12,00) - produžeci

Sreda

20.45: (1,45) Čelsi (4,20) Everton (6,50)

21.00: (1,55) Totenhem (4,00) Vest Hem (5,40)

***kvote su podložne promenama

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.