Rodik pobedio Federera

Izvor: B92, 13.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodik pobedio Federera



Endi Rodik prekinuo je seriju poraza u duelima protiv Rožea Federerea. Na njegovu žalost rezultat u egzibicionom meču se ne računa u zvaničnim statistikama. Branilac trofeja bio je veoma samouveren u finalu pozivnog turnira Kujong klasik u Melburnu.

"Mislim da bi trebalo da ga pobedim na zvaničnom meču da bi počeo sebe da hrabrim. Lepo je što na ovaj način ulazim u Australijan Open", rekao je Rodik koji u zvaničnim duelima protiv Federera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ima jednu pobedi i čak 12 poraza.

Federer je favorit gren slem turnira u Melburnu. On do sada ima devet osvojenih gren slem titula. U 2006. godini imao je skor 92-5 izgubivši četiri finala od Rafaela Nadala i jedan meč od Endija Marija, koji je na Kujong klasiku pobedio Marata Safina sa 7:6, 6:2 i tako osvojio treće mesto.

"Dobro se osećam. Mislim da sam spreman. Jeste da sam izgubio ovde u finalu, ali i to je dobra priprema", rekao je Federer.

Otvoreno prvenstvo Australije počinje u ponedeljak u Melburnu. Rodik, šesti nosilac na startu igra sa igračem iz kvalifikacija Džo-Vilfridom Congom, dok je Federerov protivnik Bjorn Fau.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.