Robson preuzima Šefild Junajted

Izvor: B92, 21.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robson preuzima Šefild Junajted



Bivši menadžer Vest Bromviča Brajan Robson mogao bi da postane novi menadžer Šefild Junajteda. "Oštrice" su na konferenciji za štampu saopštile da bi Robson mogao da bude zamenik Nilu Vornoku koji nije uspeo da sačuva Šefild u Premijer ligi ove sezone. Robsonu, koji od septembra kada je otpušten iz Vest Bromviča nije trenirao nijednu ekipu, bi u slučaju da postane menadžer Šefilda pomoćnik bio Brajan Kid.

„Uživam u treniranju igrača. Šefild >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je veliki klub, i upravo takve izazove želim", rekao je Robson.

50-godišnji Robson već ima iskustva u vođenju ekipa do Premijer lige, pošto je to uradio sa Midlzbroom 1995. i 1998. godine. On je takođe uspeo i da sačuva Vest Bromvič od ispadanja iz Premijera 2005. godine.

Robson je svoju igračku karijeru počeo 1974. godine upravo u Vest Bromviču. 1981. je prešao u Mančester Junajted i tu proveo 13 sezona, pre nego što je prešao u Midlzbro gde je proveo četiri sezone i gde je završio igračku karijeru, a kao trener je takođe vodio i Bredford.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.