Izvor: RTS, 19.Jan.2022, 21:44

Robinju potvrđena kazna - Brazilac osuđen na devet godina zatvora

Vrhovni sud u Italiji odbacio je žalbu Robinja, nekadašnjeg brazilskog reprezentativca i potvrdio kaznu od devet godina zatvora zbog silovanja.
Sud je odbacio žalbu nekadašnje zvezde Reala, Milana i Mančester sitija, pa je Robinju potvrđena devetogodišnja kazna zatvora, prenose gotovo svi svetski mediji.

Robinjo je, dok je igrao za ekipu Milana, sa još četiri osobe učestvovao u silovanju Albanke u jednoj milanskoj diskoteci, 23. januara >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << 2013. godine.
Brazilac se izjasnio da nije kriv, ali je sud doneo drugačiju presudu 2017. godine. 
Pitanje je, međutim, hoće li Robinjo uopšte videti zatvorsku ćeliju, pošto se on nalazi u domovini, a Brazil ne izručuje svoje građane drugim zemljama. 
Postoji jedino mogućnost da Italija zahteva da Robinjo kaznu odsluži u Brazulu. 
U jednom trenutku najveća nada svetskog fudbala, Robinjo je sakupio 100 mečeva u nacionalnom timu, a u Evropu, u redove Reala, došao je iz Santosa 2005. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.