Izvor: RTS, 16.Feb.2022, 17:10

Robinjo na međunarodnoj poternici zbog silovanja

Italijansko ministarstvo pravde izdalo je zahtev za međunarodnu poternicu za brazilskog fudbalera Robinja, zbog presude o silovanju, prenosi Mundo Deportivo. Za Robinjom je izdata poternica nakon što je Vrhovni sud Italije potvrdio njegovu osudu za silovanje, izjavio je portparol ministarstva.
Brazilac je osuđen na kaznu od devet godina zatvora zbog silovanja 23-godišnje Albanke, koju je sa petoricom prijatelja napastvovao u besvesnom stanju 2013. godine, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u milanskom noćnom klubu tokom njene proslave rođendana.

Ministarstvo pravde Italije zatražilo je od Interpola da izda međunarodnu poternicu.
Robinjo, koji je tada bio član Milana, trenutno živi u Brazilu, zemlji koja ne izručuje svoje državljnje, što znači da će biti uhapšen jedino ako bude napustio granice.
Njegov branilac, pak, smatra da zahtev Italije nije toliko bitan.
"Potpuno je svejedno da li će Robinjo kaznu odslužiti u Brazilu ili u Italiji", rekao je branilac Jakopo Njoki.
Robinjo je za Milan odigrao 144 utakmice u svim takmičenjima i postigao 32 gola, a nosio je dres i Santosa, Real Madrida, Mančester sitija, Gvangdžu Evergrandea, Atletiko Mineira, Sivaspora i Istanbul Bašakšehira.
Za reprezentaciju Brazila upisao je okruglo 100 nastupa i postigao 28 pogodaka.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.