Robertson: Mesi? Šta mi vredi da gledam klipove?

Izvor: B92, 29.Apr.2019, 18:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Robertson: Mesi? Šta mi vredi da gledam klipove?

Fudbaleri Barselone i Liverpula u sredu od 21 čas na "Kamp Nou" igraju prvu utakmicu polufinala Lige šampiona.

Biće to sudar dva tima napadačkog stila, tako da veoma težak posao očekuje odbrane i jednog i drugog tima.

Defanzivac Liverpula Endi Robertson svestan je da ga očekuju žestoki dueli sa napadačima prvaka Španije i pre svega Lionelom Mesijem. Ipak, on kaže da se neće posebno spremati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za Argentinca.

"Ne mislim da je potrebno pripremati se drugačije u odnosu na bilo koju drugu utakmicu. Naravno, igrate protiv boljih igrača nego inače, Mesi je svakako najbolji igrač sveta. Možete da gledate video klipove, mada ne znam da li to išta može da pomogne", priznao je reprezentativac Škotske.

Endi važi za neumornu radilicu i igrača koji tokom svih 90 minuta trči i bori se kao lav. U Liverpulu ga izuzetno cene, nezamenjiv je na desnoj strani terena.

"Svi moramo da se pripremimo za Lea, jer ga ima svuda po terenu. Kada ga gledate, čas je na metu štopera, vraća se po loptu duboko na svoju polovinu, najviše je desno, ali spremiču se i pokušati da mu ne dozvolim da previše bude u mojoj zoni. Znam da će ići direktno na nas, sve je u tome kako ćemo se braniti", jasan je Robertson.

Škot ističe da Barselona ima odličan napadački trio, ali upozorava Katalonce da će i njima jednako teško biti protiv Mohameda Salaha, Bobija Firmina i Sadia Manea.

"Mi smo u stanju da im napravimo problem. Imamo sjajan napadački trio, ali i igrače koji mogu da ih ugroze iz drugog plana. Ukoliko to budemo radili mislim da imamo dobre šanse za finale. Polufinale je šansa za sve, ali nosi mnogo tenzije i emocija. Ko to bude bolje kontrolisao, ide dalje. Znam koliko će nam biti teško, ali imamo veru u sebe da možemo da se izborimo za novo finale", zaključio je defanzivac "crvenih".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.