Izvor: MozzartSport.com, 18.Jun.2021, 12:50

Robert Moreno novi šef struke Granade

Bivši selektor Španije ima novi klub

Posle tri sezone otišao je Dijego Martinez Penjas iz Granade, visoko uzdignuta čela, jer je doveo do Lige Evrope. Klupa je bila upražnjena od kraja sezone do danas.

Granada je zvanično obavestila javnost da je Robert Moreno izabran za novog šefa struke i da je ugovor potpisan na dve godine.

Moreno je jedan od malobrojnih trenera na svetu koji nikada nije igrao čak ni amaterski fudbal u seniorskom >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << uzrastu. On je već sa 14 godina počeo da se interesuje za trenerski posao, a sa 16 je počeo da radi kao pomoćnik u lokalnoj La Floridi.

Postepeno je gradio karijeru, došao je do uloge skauta u Barseloni, gde se upoznao sa Luisom Enrikeom, koji ga je uzeo za pomoćnika kada je dobio posao u Romi. Zajedno su kasnije bili i u Barseloni, pa reprezentaciji Španije, da bi Moreno postao selektor državnog tima kada je Enrike zbog tragedije u porodici morao da ode sa klupe.

Kasnije su se sukobili kada je Luis Enrike rešio da se vrati na funkciju selektora, a Moreno je odbio da mu ponovo bude samo pomoćnik. Samostalno je nakon toga vodio Monako, gde se zadržao samo polusezonu zbog skromnih rezultata (pet pobeda u 13 kola).

Sada je Robert Moreno na novom početku, kreće iz Granade.

Comunicado | Robert Moreno, nuevo entrenador del #Granada.#BienvenidoRobert #EternaLucha

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

ROBERT MORENO NOVI TRENER GRANADE: Bivši selektor Španije potpisao dvogodišnji ugovor

Izvor: Kurir, 18.Jun.2021

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Španije Robert Moreno novi je trener Granade, saopštio je taj klub.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.