Izvor: MozzartSport.com, 29.Nov.2020, 04:53

Riveru prošla taktika “I vuk sit i ovce na broju” (VIDEO)

Slavlje na gostovanju Rozariju – 2:0. I odavanje počasti Dijegu Maradoni

Trener River Plejta, Marselo Galjardo, odlučio je da na gostovanje Rozariju ode sa polovičnim timom kako bi sačuvao neke igrače za revanš meč sa Atletiko Paranenseom u Kopa Libdertadoresu. Narodski rečeno, vodio se onom "I vuk sit i ovce na broju", a na kraju se ispostavilo da je River to uspeo da učini - 0:2 (0:1).

River je na ovo gostovanje stigao bez Franka >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Armanija, Paula Dijaza, Miltona Kaska, Enca Pereza, Ignjasija Fernandeza, Matijasa Suareza, Horhea Karaskala i Kristijana Fereire. I opet je uspeo relativno lako da dođe do pobede.

Ipak, mora se istaći da je Rozario imao odličnu šansu na samom startu meča kada je odlično odreagovao golman Rivera Bolonja. Spasio je svoj tim u toj situaciji, a onda je vrlo brzo stigla kazna. Rohas se najbolje snašao u skoku i glavom poslao loptu u mrežu u 10. minutu za prednost od 1:0.

Posle toga Riveru je bilo mnogo lakše da igra, a presudan momenat bio je autogol Martineza sa kojim je ekipa Kilija Gonzalesa izgubila sve šanse na ovom meču.

Galjardo je lukavo posle tog drugog pogotka izveo odmah, minut kasnije, tri izmene, odmorio je dodatno neke igrače jer je procenio da su ta dva data gola dovoljna da River ostvari uspeh. I to se i dogodilo. Još jednom je sjajni trener Rivera pokazao da zna da vodi računa o svemu.

Dodajmo da je pred meč upriličen aplauz dugačak čitav minut preminulom Dijegu Maradonu, a naravno u tome je River Plejt učestvovao bez pogovora iako je Dijego bio i ostao legenda Boke.

Iznad svega, on je legenda svih Argentinaca bez obzira na dres. Kod njih je onaj plavo-beli važniji od svega.

ARGENTINA – 5. KOLO KUPA DIJEGO MARADONA

Subota na nedelju

Velez Sarsfild - Himnasija 0:1 (0:1)

/Koronel 22/

Kolon - Independijente 1:2 (0:0)

/Fernandez 90+2 - Menenedez 75, Velasko 89/

Godoj Kruz - Banfild 0:0

Rosario - River Plejt 0:2 (0:1)

/Rohas 10, Martinez 56ag/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.