Rivers: Spursi su posebna klasa

Izvor: MVP.rs, 03.Maj.2015, 12:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rivers: Spursi su posebna klasa

Trener Klipersa imao je samo reči hvale za igrače i trenera San Antonija.

U sedmoj utakmici prve runde plej ofa između Klipersa i Spursa, poenima Krisa Pola na sekund do kraja meča, tim iz Los Anđelesa je stigao do pobede i plasmana u polufinale Zapada. Tokom čitave serije viđena je sjajna košarka, dostojna velikog finala, a obe ekipe su pokazale da su u samom vrhu najjače lige na svetu.

Posle meča sedmog meča zanimljivu izjavu je dao Dok Rivers >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << , trener tima iz Kalifornije:

"Pre nego što krenete da mi postavljate pitanja o samoj utakmici i seriji, moram da se osvrnem na Spurse i ono što oni rade. Na nekih dva minuta do kraja meča prišao mi je Tim Dankan i upitao me: "Da li je moguće da je ovo prva runda?" i praktično rekao ono o čemu sam razmišljao tokom čitaveserije. Obe ekipe su igrale fenomalno i zaista sam imao osećaj kao da igram veliko finale. Spursi su za mene najbolja organizacija, imaju savršene igrače, najboljeg trenera, za mene verovatno najboljeg svih vremena. Jednostavno, oni su posebna klasa. Kada bismo u narednim godinama postigli barem delić onoga što su oni uspeli bili bismo zahvalni do kraja života", rekao je Rivers, a potom zaključio:

"Mislim da je ovo bila fenomenalna serija, bez incidenata tokom svih sedam utakmica. Pogledajte, mislim da čak tokom serije nije napravljena nijedna namerna lična greška. Bila je to prelepa košarka dveju savršenih ekipa. Smatram da sam mnogo bolji čovek sada kada sam prošao kroz ovu seriju. Garantujem vam to", dodao je trener Klipersa, kome je ovo bila 11. sedma utakmica u karijeri, čime je izjednačio rekord Peta Rajlija.

U drugoj rundi plej ofa tim iz El Eja će se sastati sa Hjustonom, koji je sa 4-1 izbacio Dalas.

(foto: Andrew D. Bernstein / NBAE / Getty Images)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.