River nakon produžetaka do pobede u Superklasiku i trofeja

Izvor: RTS, 10.Dec.2018, 00:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

River nakon produžetaka do pobede u Superklasiku i trofeja

Fudbaleri River Plejta savladali su ekipu Boka Juniorsa sa 3:1 nakon produžetaka u revanš meču finala Kopa Libertadoresa odigranom na "Santijago Bernabeu" u Madridu.
Uprkos premeštanju utakmice na drugi kontinent, Superklasiko je još jednom pokazao sve čari južnoameričkog fudbala, jer se na "Santijago Bernabeu" nije odigrala bilo kakva utakmica, već pravi spektakl.

Obe ekipe igrale su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pod velikim pritiskom koji je stvoren zbog svega što se odvijalo pre samog meča. 
Boka je prva načela rivala, kada je nakon sjajno odigrane kontre Benedeto fantastično pobegao odbrani Rivera i matirao golmana Armanija.
Prednost Boke bila je na snazi sve do 68 minuta. River je iskoristio povlačenje Boke na svoju polovinu i čuvanje rezultata, kada je fantastičnu akciju krunisao golom Lukas Prato.
Do kraja regularnog toka viđale su se šanse na obe strane, ali nije bilo gola, pa je meč otišao u produžetak.
U tom delu igre Boka je doživela potpuni krah, prvo je Barios zaradio drugi žuti karton u 92. minutu, što je River pretvorio u potpunu inicijativu i pogodak u 109. minutu meča.
Nakon što je lopta došla do Kintera nadomak šesnaesterca Boke, Kolumbijac je uspeo iz kolena da uputi "projektil" koji je završio pod prečkom golmana Andrade.
Boka je potom sve karte bacila u napad, uspela da stvori nekoliko opasnih situacija pred golom Rivera, čak je i golman Andrade često provodio vreme u šesnaestercu Rivera, ali gola nije bilo.
Kraj meča Boka je dočekala sa devetoricom igrača, pošto je kapiten Gago završio meč zbog povrede. Da sreća nije bila na njihovoj strani pokazuje i to što je Boka pogodila stativu u 120. minutu meča.
U poslednjem minutu, River je iskoristio izletanje golmana Boke, Gonzalo Martinez je istrčao kontru, zatresao praznu mrežu Boke i stavio tačku na Superklasiko i finale Kopa Libertadoresa.
River je osvojio četvrtu titulu Kopa Libertadoresa, dok je Boka upisala peti poraz u finalima. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Independijente ostao Kralj

Izvor: MozzartSport.com, 10.Dec.2018

Da je uspela da večeras dobije River Platu u revanš meču finala Kopa Libertadores Boka bi i zvanično mogla da se šepuri titulom najtrofejnijeg južnoameričkog kluba. Zapravo, izjednačila bi se po broju kontinentalnih trofeja sa Independijenteom (7), a kako ima više nacionalnih titula, stvar je...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.