Izvor: MozzartSport.com, 17.Feb.2021, 19:12

River Plejt dovodi Miljevića za kraj prelaznog roka

Samo mladi fudbaleri na šoping listi Milionera

Za dva dana se završava prelazni rok u Argentini. Njihov letnji. Do sada je obavljeno nešto više od 100 transfera u 23 različita kluba, a naravno da su u centru pažnje bili najveći klubovi River Plejt i Boka Juniors.

Ono što je evidentno je da su se u Riveru odlučili na upumpavanje sveže krvi. Nešto što je bilo neminovno s obzirom na dinastiju koju je izgradio trener Marselo Galjardo prethodnih godina >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << sa kosturom koji je dugo bio na okupu i sastavljen uglavom od iskusnih igrača.

Klub su još ranije napustili Fede Kvintero i Naćo Skoko, a u ovom prelaznom roku i napadač Lukas Prato koji se preselio u Fajenord i ponajbolji igrač tima Injasio Fernandez koji je otišao u brazilski Ateltiko Mineiro u transferu posle kojeg je Riveru ostalo čistih 5.800.000 dolara. Mladi Santjago Sosa je prodat u američku Atlantu za 5.000.000 evra.

Klub sa Monumentala je izdvojio nešto više od 5.000.000 evra za kupovinu pojačanja. I sve su to mladi igrači koji nemaju više od 24 godine. Za 2.310.000 je iz Himnazije kupljen vezista Hose Paradela (22), a po 1.440.000 je izdvojeno za napadača Agustina Fontanu (24) iz Banfilda i ofanzivnog vezistu Agustina Palavesina (24) iz kolumbijskog Deportivo Kalija. U klub se kao slobodan igrač vratio i veteran Džoni Mjadana posle epizode u Meksiku. Očekuje se i da uskoro poptiše desni bek Aleks Vigo (21) iz Kolona u transferu teškom oko 1.500.000 evra.

I tu nije kraj. River Plejt u poslednjim satima fudbalske pijace radi na transferu ofanzinog veziste Matka Miljevića (19), momka za kojeg se ne može definitivno reći koje je nacionalnosti. Rođen je u Majamiju u koji su se njegovi roditelji doselili iz Argentine početkom ovog veka. Oni su sa druge strane potomci hrvatskih emigranata iz Banja Luke. Miljević u teoriji može da igra za četiri različite reprezentacije: Argentinu, SAD, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu. Do sada je igrao za U-16 i U-20 selekcije SAD, odnosno U-18 i U-20 selekcije Argentine. A aplicirao je i za hrvatski pasoš sa željom da zaigra za Hrvatsku.

On se kao dete doselio iz Majamija u Argentinu, a prvo je pokušao u Boki Juniors. Nije prošao, i potom je prošao sve mlađe selekcije Argentinos Juniorsa čijeg je prvog tima danas član. Ove zime su ga želeli Olimpijakos i Boka Juniors, ali je River pokazao najkonkretniji interes. Milioneri ga žele odmah iako mu ugovor ističe za šest meseci. U strahu su da ne potpiše za nekog drugog do tada i nude mu ugovor po kojem bi po pola delili novac od narednog obeštećenja.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.