River Plata osvojila Klauzuru

Izvor: B92, 09.Jun.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

River Plata osvojila Klauzuru



Fudbaleri River Plate osvojili su titulu šampiona Argentine u prvenstvu Klauzura, pošto su noćas na domaćem terenu savladali ekipu Olimpa sa 2:1 i kolo pre kraja stekli četiri boda prednosti u odnosu na Estudijantes.

River je prvi postigao gol, a strelac je bio Buonanote u 16. minutu. Olimpo je izjednačio pogotkom Luhambija u 66. minutu, a pobedu Riveru doneo je Buonanote svojim drugim golom na meču, u 78. minutu.

"Naša snaga bila je u tome što >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo cele sezone verovali da možemo da osvojimo titulu. Kao i svi veliki timovi, River je iz meča u meč popravljao svoju igru i došao do velikog uspeha", izjavio je trener novog prvaka Argentine Dijego Simeone.

Riveru je ovo prva titula šampiona od 2004. godine i ukupno 33. u klupskoj istoriji.

Odmah po završetku utakmice sa Olimpom hiljade navijača Rivera izašli su na ulice Buenos Ajresa da proslave titulu šampiona, a slavlje u centru grada trajalo je nekoliko sati.

U Argentini se svake godine igraju dva šampionata - Apertura, koje počinje u avgustu i završava se u decembru i Klauzura, koja počinje u februaru i traje do juna.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RIVER PLEJT PRVAK ARGENTINE

Izvor: Kurir, 10.Jun.2008, 07:37

Fudbaleri River Plejta osvojili su titulu šampiona Argentine u prvenstvu Klausura, pošto su savladali ekipu Olimpa sa 2:1 i kolo pre kraja stekli četiri boda prednosti u odnosu na Estudijantes. River je prvi postigao gol, a strelac je bio Buonanote u 16. minutu. Olimpo je izjednačio pogotkom Luhambija...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.