Rivali poručili Nejmaru: Nema zezanja na naš račun

Izvor: Mondo, 24.Jan.2019, 14:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rivali poručili Nejmaru: "Nema zezanja na naš račun"

Fudbaleri Strazbura posle povrede asa Pari sen Žermena ističu da on načinom igre i svojim ponašanjem na terenu provocira grube startove.

Nejmar je u kup utakmici protiv Strazbura radio stvari koje se donekle i očekuju od najskupljeg fudbalera na svetu, ali protivnički igrači nisu želeli da budu statisti u njegovom šou programu.

Na driblinge Brazilca, koje su doživeli kao pokušaj ponižavanja, uzvratili su grubim startovima i čestim prekršajima, od kojih je >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << jedan prouzrokovao povredu stopala i izlazak iz igre.

Kasnije je pregledima utvrđeno da Nejmar idućeg meseca možda neće moći da igra protiv Mančester junajteda, u prvom meču osmine finala Lige šampiona, koja je za "svece" prioritetno takmičenje.

Trener Tomas Tuhel požalio se da njegov glavni igrač nije imao zaštitu sudije, a evo kako su njegovu povredu prokomentarisali u taboru Strazbura. Blago rečeno, nisu ga sažaljevali.

"To je njegov stil. Ali, ako igraš na takav način, nemoj da se žališ kad dobiješ neki udarac. On je veliki igrač i cenim njegovo umeće, ali ne dozvoljavamo mu da se zeza na naš račun. Mi nismo tu da bi on izgledao dobro", izjavio je Antoni Gonsalveš, jedan od onih koji su u sredu uveče malo grublje faulirali Nejmara.

"Ako želi da se zeza, odgovorićemo mu oružjima koje imamo. Imamo dres koji branimo, ne želimo da nam se bilo ko smeje. Razumem da on uživa u takvim potezima, verovatno i publika to voli da vidi, ali onda treba da zna kakve mogu da budu posledice".

Defanzivac Pablo Martinez ocenio je da ukupan Nejmarov stav na terenu nije dobar.

"Ne samo što te izaziva potezima sa loptom, on te i verbalno provocira. Zato ne volim kada sam na terenu sa njim, iako je fenomenalan fudbaler".

Trener Strazbura Tijeri Lori takođe je imao šta da poruči superstaru Pari sen Žermena.

"Ponekad, kada svojim ponašanjem pređeš granicu, moraš da se suočiš sa posledicama. Razumem moje igrače, kojima prekipi kada ih protivnik začikava i podsmeva im se. Uvek sam za to da se dobri igrači zaštite, ali postoje granice".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.