Rikelme, svaka čast

Izvor: RTS, 19.Dec.2010, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rikelme, svaka čast

Iako je Maradona legenda Boke juniors, Huan Rikelme je svojim potezom bar na trenutak zasenio i velikog "El Pibea". Ovaj igrač je uradio neverovatnu stvar, odrekao se plate za prošlu sezonu i novac vratio klubu. Na taj potez Rikelme se odlučio pošto je veći deo sezone bio povređen, a na terenu je proveo samo 135 minuta.

Kada se neki fudbaler zaklinje u vernost klubu i odanost prema dresu, to najčešće traje do transfera, kada se iste zakletve polažu drugoj ekipi i navijačima. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ipak, i u modernom fudbalu postoje retki primeri odanosti koji zaslužuju svaku pohvalu.

U vremenu kada se ljubav prema klubu meri samo novcem koji leže na račune igrača, potez fudbalera Boke juniors, Huana Rikelmea, izgleda skoro nestvaran.

Napadač argentinske ekipe odrekao se skoro cele zarade za prošlu sezonu, i novac vratio upravi Boke. Rikelme se na ovaj neverovatan potez odlučio jer je zbog povrede veći deo godine proveo van terena, odigravši ukupno samo 135 minuta.

Rikelme je ovaj potez najavljivao i ranije, samo što je malo ko očekivao da će i ispuniti svoje obećanje.

"Videćemo da li se novac koji sam zaradio može iskoristiti za popravku svlačionice ili stadiona. Kao navijač Boke ne mogu da naplatim ono što nisam zaradio na terenu", rekao je tada Rikelme.

Jedan od najboljih fudbalera argentinskog tima rekao je da će naredne sezone u Klausuri odigrati bar 15 utakmica i da će Boka biti šampion. Imajući u vidu da ovaj fudbaler održava obećanja, možemo očekivati da će se titula naredne sezone konačno vratiti na stadion "Bombonjera".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.