Rigoroznija primena disciplinskog pravilnika

Izvor: RTS, 24.Sep.2009, 21:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rigoroznija primena disciplinskog pravilnika

Izvršni odbor Zajednice klubova Superlige zaključio je na sednici da će ubuduće svi prekršaji i ispadi navijača biti kažnjavani mnogo rigoroznije nego do sada.

Klubovi mogu da budu kažnjeni igranjem bez prisustva publike od jedne do šest utakmica, a u najtežim slučajevima moguće je i oduzimanje bodova.

Izvršni odbor Zajednice je, istovremeno, dao punu podršku državnim organima u suzbijanju huliganizma na sportskim priredbama.

"Huliganizm na >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << našim stadionima nije nova pojava, ali moramo voditi računa da ne bacamo ljagu na mnogo veći broj iskrenih ljubitelja fudbala koji dolaze na stadione", rekao je na konferenciji za štampu nakon sednice Izvršnog odbora generalni sekretar Zajednice Miodrag Janković.

Izvršni odbor Zajednice je zaključio da je u prvih pet kola utakmice u Super ligi prosečno pratilo 2.650 gledalaca i konstatovao da tim podatkom niko ne može da bude zadovoljan. U prva dva kola, kako je zaključeno, incidenata nije bilo, ali su potom usledili ispadi navijača.

Na preporuku Fudbalskog saveza Srbije, klubovi će ubuduće morati da odrede službeno lice koje će biti zaduženo za doček gostujućih ekipa, sudija i delegata i da odgovara za sve što se dešava za vreme utakmice.

Uočeno je, naime, da najviše prigovora na nesportsko ponašanje ima od predstavnika klubova i zbog toga je uveden "komesar", koji će morati doslednije da sprovodi sva akta fudbalske organizacije i Zajednice u pripremi utakmica.

Konačna odluka o kažnjavanju Crvene zvezde i Smedereva zbog divljanja nacijača crveno-belih, odnosno slabe organizacije utakmice u Smederevu, biće saopštena sutra.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

U petak odluka o kazni za Zvezdu i Smederevo

Izvor: Mondo, 24.Sep.2009

Izvršni odbor Zajednice klubova Superlige zaključio je na sednici u četvrtak da će ubuduće svi prekršaji i ispadi navijača biti kažnjavani mnogo rigoroznije nego do sada.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.