Izvor: MozzartSport.com, 15.Sep.2021, 17:50

Ridiger traži Čelsiju platu od 11.000.000 evra, Kunde s etiketom od 80.000.000 i dalje u mislima

U klubu još vagaju da li da produže ugovor s Nemcem ili da pojure Francuza

Čelsijevo poslovanje ovog leta na fudbalskoj pijaci moglo bi komotno da se nađe u dubljim analizama ekonomskih i finansijskih stručnjaka, pošto je aktuelni evropski šampion zadao domaći zadatak konkurentima svojom politikom dobrog naplaćivanja kvaliteta klupske dece, što je kasnije pretočeno u kupovinu Romelua Lukakua za 115.000.000 evra i dovođenje Saula Njigeza na pozajmicu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com <<
Čelsijev prelazni rok mogao je da bude još spektakularniji da su direktorka Marina Granovskaja i njeni saradnici uspeli da "slome" Sevilju za Žila Kundea. Francuski štoper ipak se zadržao u sunčanoj Andaluziji pošto dve strane nisu mogle da se dogovore oko visine obeštećenja, ali to ne znači da je Čelsi prestao da razmišlja o jednom od najboljih mladih defanzivaca današnjice.

Nedelja, 17.30: (5,10) Totenhem (3,50) Čelsi (1,83)

Naime, odluka o tome da li će Čelsi možda već na zimu krenuti po njegov potpis za naredno leto zavisiće najviše od budućnosti Antonija Ridigera. Nemački štoper još nije započeo zvanične pregovore oko novog ugovora, ali je dobro obavešteni novinar Kristijan Falk otkrio detalj koji će odgovorne na Stamford Bridžu naterati da dobro razmisle o daljim koracima. Iz najbližeg Ridigerovog okruženja stigla je poruka da će novi ugovor biti potpisan samo pod uslovom da mu plata bude duplirana! Tačnije da skoči sa sadašnjih 105.000 na 210.000 evra sedmično, što je na godišnjem nivou vrtoglavih 11.000.000 evropskih novčanica!

Navodno je Ridiger na ovakvu odluku došao pošto je čuo da je Čelsi Kundeu nudio preko 4.000.000 evra godišnje kako bi potpisao, što je blizu 79.000 evra sedmično. Čelsi želi da Ridiger ostane jer to je ideja Tomasa Tuhela, samo su sada uslovi postali skoro pa nemogući za realizaciju. Čelsi ima novca da ispuni zahtev nemačkog reprezentativca, samo je pitanje da li on zaista vredi taj novac...

Ako se Čelsi odluči da odstupi od daljih pregovora sa njim, ostrvski mediji najavljuju da će sav fokus biti na dovođenju Kundea. Ridiger je već jednom bio na izlaznim vratima kluba pred početak prošle sezone. Tadašnji trener Frenk Lampard mu je otvoreno poručio da ide, klub nije hteo da ga pusti u Totenhem, dok se pregovori sa PSŽ i Realom nisu konkretizovali. Na kraju je Ridiger ostao što se ispostavilo kao najbolji potez jer je ubrzo na klupu stigao Tuhel koji mu je revitalizovao karijeru i dao mu prednost u odnosu na Andreasa Kristensena i Kurta Zumu.

S druge strane Tuhel ne želi unapred da zatvori vrata Kundeu koga vidi kao savršen dodatak dobro popunjenom timu Čelsija, pa će tako sve zavisiti od toga kako će teći dalji razgovori s Ridigerovim agentima. Navodno nije isključeno ni to da klub zadrži Nemca i dovede Francuza, ali to je opcija o kojoj se trenutno ne govori toliko...

Sevilja je za Kundea tražila 80.000.000 evra, koliko iznosi njegova otkupna klauzula, a ako francuski reprezentativac bude odigrao još jednu dobru sezonu cena bi mogla samo da skoči...

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.