Izvor: MozzartSport.com, 28.Jul.2021, 12:22

Riči je blago Brazila, dva komada za četvrtfinale; Nemci eliminisani (VIDEO)

U nastavak takmičenja plasirala se Obala Slonovače

Pre pet godina su bili finalisti. Ove se rastaju već posle grupne faze. Brazil nastavlja borbu za medalju, cilja zlato, jer je u Japan stigao u izuzetnom sastavu, dok Nemci pakuju kofere i vraćaju se u otadžbinu posle razočaravajućeg učinka na olimpijskom turniru u fudbalu.

U poslednjem kolu Grupe D Selesao je savladao Saudijsku Arabiju (3:1) i plasirao se u četvrtinale, gde mu se pridružila Obala Slovače, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pošto je afrička selekcija ostala neporažena pred Pancer divizijom (1:1) i sačuvala drugu poziju na tabeli.

Brazil je do pobede protiv žilavih Saudijaca stigao tek u završnici susreta. I to zahvaljujući najboljem, ujedno i najefikasnijem igraču u Tokiju, Ričarlisonu. Sjajni napadač Evertona je pri rezultatu 1:1 najpre glavom, posle dodavanja na isti način Bruna Gimaraiša, prosledio loptu u mrežu, da bi u nadoknadi sjajnu kombinacijui Malkoma i Rajnera završio rutinskim ubacivanjem lopte u mrežu.

U prvom kolu Nemcima je Ričarlison dao tri gola, sad dva, postio je samo protiv Obale Slonovače, ali je jasno da je snažan adut tima selektora Branka u eliminacionim borbama.

Tamo neće biti Nemaca, koje je koštao ubedljiv poraz baš od Brazila na premijeri (2:4). Posle očekivnog slavlja nad Saudijskom Arabijom, bila im je potrebna i pobeda nad Obalom Slonovače, ali joj nisu bili blizu. Tek 1:1 za kraj takmičenja.

Sastav Štefana Kunca slomio se pod pritiskom velikih očekivanja. Iako je igrao dobro, nije uspeo da materijalizuje prednost u posedu lopte i šansi, od kojih je najbolju propustio Ajntrahtov napadač Ragner Ake (samo do prečke). U nastavku je bio prinuđen da juri prednost rivala posle smušene reakcije odbrane i autogola Bendžamina Henriksa, brzopotezno je uzvratio pogotkom iz slobodnjaka Bohumovog Eduarda Levena, ali snage za preokret nije imao.

U četvrtfinale ide Obala Slonovače, najviše zahvaljujući remiju bez golova sa Brazilom u drugom kolu.

OLIMPIJSKI TURNIR U FUDBALU

Grupe D, treće kolo

Nemačka – Obala Slonovače 1:1 (0:0)

/Loven 73 – Henriks 67 ag/

Suadijska Arabija – Brazil 1:3 (1:1)

/Al Amri 27 - Kunja 14, Ričarlison 76, 90+3/

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.