Izvor: MozzartSport.com, 21.Jul.2020, 08:26

Rezzime jučerašnjeg dana (ponedeljak): Polovično nije dovoljno

Pogledajte ko vam je 20. jula doneo novac, a ko je prodao

NAPOMENA: U rubrici REZZIME DANA novinari protala MOZZART Sport koriste podatke kladionice MOZZART o najigranijim parovima tog dana i na osnovu toga sumiraju koji su od najigranijih parova prošli, a koji nisu.

OVDEpogledajte kako smo mi tipovali u rubrici PREDLOZZI I TIPOVANJA.

Evo kako ste prošli danas:

ZAOKRUŽENO

VULVERHEMPTON – KRISTAL PALAS (tip >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << 1, kvota 1,47) - rezultat 2:0

Bez Luke Milivojevića, Van Anholta, Tomkinsa, Bentekea i Kejhila, jedan od timova sa najlošijom formom u Premijer ligi, Kristal Palas nije imao šta da traži protiv krvoločnih Vulfsa na Molinju. Ekipa Nuna Espirita Santa je rutinski savladala tim kojem je ovo bio sedmi uzastopni premijerligaški poraz, pa će u narednom kolu imati šansu da obezbedi kvalifikacije za Ligu Evrope. Pobeda u poslednjem kolu im to garantuje. Istini za volju, Vulverhempton nije imao težak posao protiv ekipe koja je u prethodnih sedam utakmica postigla samo dva gola, a Roj Hodžson je nastavio da produbljuje svoj najgori niz poraza u Premijer ligi (7).

Opširnije OVDE.

LAS PALMAS – EKSTRAMADURA (tip 1, kvota 2,00) - razultat 5:1

Las Palmas je dozvolio kladiocima da se opuste i pažnju usmere na ostale parove sa tiketa pošto je u periodu od 14. do 31. minuta razmontirao Ekstramaduru, ekipu koja će u predstojećoj takmičarskoj godini nastupati u Segundi B. Početkom drugog poluvremena pukla je petarda, a Azulgranasi su se od segunde oprostili počasnim golom u drugom minutu sudijske nadoknade. U duelu bez rezultatkog značaja za oba tima, klub sa Kanaraskih ostrava je ispostavilo se, iskoristio poslednje kolo da prvi put u sezoni izbroji do pet.

OpširnijeOVDE.

ELČE – REAL OVIJEDO (tip 1, kvota 1,55) - rezultat 2:1

Elče se osvetio Ovijedu za poraz iz prvog dela sezone, ali ono što je jopš bitnije jeste da je sastav trenera Pačete izborio šestu poziciju, odnosno mesto u plej-ofu. Elče je vodio, Ovijedo poravnao rezultat, a ključni momenat dogodio se u 81. minutu kada je Milja, ispostavilo se pogurao svoju ekipu ka doigravanju za elitni rang. Elče je u poslednje vreme i kod kuće i u gostima igrao po principu toplo-hladno, ali je slavio kada je bilo najpotrebnije.

OpširnijeOVDE.

LUGO – MIRANDES (tip 1, kvota 1,50) rezultat 2:1

Serijom odličnih rezultata u finišu prvenstva ekipa Luga je izborila opstanak u Segundi, a u ključnoj utakmici, poražen je Mirandes 2:1. Da čitava priča bude uzbudljivija, klub iz Galicije imao je minimalan zaostatk na poluvremenu, ali je drugo poluvreme iznedrilo heroja u redovima domaćina. Bio je to Kristijan Erera koji je golovima u 66, odnosno u 84. minutu sačuvao svom timu status drugoligaša.

OpširnijeOVDE.

NUMANSIJA – TENERIFE (tip 1, kvota 1,50) rezultat 2:1

Numansija je protiv Tenerifea ostvarila četvrti trijumf u prethodnih šest prvenstvenih duela, ali pobeda u poslednjem kolu Segunde bila je Pirova. Ostali rezultati nisu išli na ruku domaćinu koji je sezonu okončao na poziciji broj 19, te će narednu takmičarsku godinu provesti u Terseri. Samim tim u senci je ostao spektakularan pogodak sa pola terena nekadašnjeg igrača Radnika iz Surdulice Igora Zlatanovića. Ispostavilo se da je Numansiju nastupa u drugom rangu španskog fudbala i naredne sezone koštala crna serija od sedam poraza koja je trajala u periodu od kraja februara do kraja juna.

OpširnijeOVDE.

PRECRTANO

ŠEFILD JUNAJTED – EVERTON (tip 1, kvota 2,25) - rezultat 0:1

Jedan od klubova koji najviše rezultatski ispašta nakon lokauta jeste Šefild Junajted, klub koji je igrama u prvom delu sezone zavredio epitet jednog od najprijatnijih iznenađenja prvenstva. U septembru 2019. godine izabranici Krisa Vildera su iznenadili i Everton na Gudisonu – 2:0, a u drugom okršaju sa istim rivalom uprkos ogromnom ulogu u vidu kvalifikacija za Ligu Evrope, nisu uspeli da nanesu novi trijumf Karamelama koje nisu imale tako veliki motiv. Bledo izdanje domaćina oličeno u podatku da nijednom nije poslao loptu u okvir protivničkog gola, kaznio je Rišarlison na aistenicju Sigurdsona i tako raspršio nade Šefilda za nastavak puta ka istorijskom plasmanu u evrokupove.

Opširnije OVDE.

BRAJTON – NJUKASL (tip 1, kvota 1,95) - rezultat 0:0

Muke Siva Brusa i njegovog Njukasla u vidu desetkovanog igračkog kadra, odnosno izostanka sedmorice fudbalera stavile su Brajton u pozciju blagog favorita pred duel na Ejmeks stadionu. Klub koji do pretposlednjeg kola nije obezbedio opstanak uzeo je taman onoliko koliko mu je bilo neophodno da zacementira mesto u engleskoj eliti i naredne sezone, a to je bod u remiju mirnih mreža. Dakle, plavo i crno-beli su nastavili u prepoznatljivom anti-golgeterskom maniru kada je reč o njihovim međusobnim okršajima poslednjih godina, treći put u prethodnih šest susreta odigrali su 0:0.

Opširnije OVDE.

SOGNDAL – SANDNES (tip 1, kvota 1,50) - rezultat 0:2

Uvodne runde u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju Norveške umeju da budu vrlo nepredvidive, a to se pokazalo i u okršaju Songdala i Sandnesa. Do pomenutog duela Sngdal je imao 6 bodova, jedan više od popularnih Vukova koji su slavili golovima Grodema i Kapidžića u prvoj polovini drugog dela prekinuvši na taj način mini seriju od dva remija. Sogndal je nakon ubedljivog starta sezone sa dve vezane pobede u kojima je zbirno postigao 10 golova, poptuno promenio ploču, vezao dva neuspeha, pa se trunutno nalazi na poziciji broj 6.

LILESTREM – STJERDALS (tip 1, kvota 1,25)- rezultat 0:1

Još jedan favorit je poklekao pred ekipom koja deceniju unazad skače iz drugog u treći rang norveškog fudbala i obrnuto. Lilestrem je kao domćin pretrpeo prvi poraz u sezoni, dok je gostujući sastav posle dva poraza i početka za zaborav, počeo da niže trijumfe. Ovo je opomena za prošlogodišnjeg učesnika norveške Elitne serije da ne sme da se poigrava sa rivalima nižeg renomea, jer je primarni cilj petostrukog šampiona Norveške povratak u najviši rang.

TONDELA – BRAGA (tip 2, kvota 1,65) - rezultat 1:0

Poraz koji ne košta skupo. Barem Braga može da ga podvede u tu kategoriju, dok je Tondela golom Tavaresa u 74. minutu napravila veliki korak ka opstanku u portugalskoj eliti. Braga je i pre ovog duela imala u džepu kvalifikacije za Ligu Evrope, ali joj je Tondela srušila realne nade da može do pretekne trećeplasirani Sporting i direktno se plasira u drugo po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje. Takav scenario je još uvek dostupan, ali samo teoretski, jer on predviđa dva kiksa lisabonskog Sportinga u poslednja dva duela.

Opširnije OVDE.

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.