Rezultat uživo: Đoković - Tsonga

Izvor: RTS, 01.Apr.2009, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezultat uživo: Đoković - Tsonga

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale međunarodnog turnira u Ki Biskejnu, koji se igra za ukupan nagradni fond od devet miliona evra, pošto je u četvrtfinalu tog takmičenja pobedio Francuza Žoa Vilfrida Tsongu sa 6:3, 6:4.

Đoković je, nakon četiri uzastopna poraza, uspeo da nadigra Tsongu, iako je u finišu meča izgledalo da neće imati dovoljno snage da odigra duel do kraja. Sredinom drugog seta, srpski teniser je zbog bolova u stomaku značajno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << spustio ritam igre i koncentrisao se samo na gemove u kojima je on imao servis.

Đoković, koji je tokom meča napravio dva brejka i dobio sve gemove na svoj servis, je popustio kod rezultata 4:2 i u finišu meča je delovao malaksalo i iscrpljeno. Dvedesetčetvorogodišnji Tsonga je bez problema dobio poslednja dva gema na svoj servis, dok se naš reprezentativac dosta mučio da realizuje svoj servis.

Poslednja dva gema, naočiti peti u drugom setu, Đoković je osvojio nakon dosta problema i velike borbe. Iako bez dovoljno snage, srpski teniser je uspeo da ostane koncentrisan, pa je veoma pametnom igrom sprečio neugodnog rivala da preokrene rezultat.

Za plasman u finale Đoković će u petak igrati protiv Rodžera Federera.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.