Rezervni dres Njukasla kopija dresa Saudijske Arabije

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 14:13

Rezervni dres Njukasla kopija dresa Saudijske Arabije

Fudbaleri Njukasla igraće pojedine utakmice naredne sezone u novom ruhu.

Klub je predstavio treću garnituru dresova koja neodoljivo podseća na dres reprezentacije Saudijske Arabije više nego na bilo šta drugo što ima veze sa tradicijom ovog premijerligaša.

Gazde Njukasla su Saudijici, ako je neko zaboravio, otud i ovakav zaokret - u komplet zeleno.

Verovatno se prvi put dešava da je Njukasl izabrao ove boje, potpuno je jasno zbog čega i zbog koga. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Dakle, od naredne sezone, uključujući i mečeve Lige šampiona, Svrake će biti komplet zelene na mečevima gde neće imati pravo biranja primarne crno-bele kombinacije, uglavnom u gostima.

I na ovom polju gazde kluba žele da utusnu jak nacionalni pečat i predstave se tradiocionalnom zelenom bojom u oba najjača klupska takmičenja na svetu - Ligi šampiona i Premijer ligi.

Njukasl će, naravno, većinu mečeva naredne sezone igrati u svojim tradicionalnim prugastim crno-belim dresovima i u drugoj garnituri srodnih nijansi.

Brojni su i komentari na društvenim mrežama povodom zelenog dresa i sličnosti sa nacionalnim bojama Saudijske Arabije.

"Izdaleka, svako bi pomislio da je u pitanju dres Saudijske Arabije, tek izbliza kada pogledate vidi se neupadljiv grb Njukasla", kaže jedan korisnik društvene mreže Tviter.

I zaista, čak i diskretno ukombinovane svetlo zelene i tamno zerene šare na dresu daju identičnu celinu kakva je i na dresu reprezentacije ove bogate bliskoistočne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.