Rezende: Spektakl u finalu

Izvor: B92, 10.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rezende: "Spektakl u finalu"



Selektor odbojkaške reprezentacije Brazila Bernardo Rezende izrazio je uverenje da će finalni meč Svetske lige između njegove ekipe i Srbije i Crne Gore biti spektakl, kao i uvek do sada.

"Timovi SCG i Brazila zaslužili su još ovo finale, ne samo zbog pobeda u polufinalu, već i zbog svega što radimo u proteklih osam godina. Moramo da se pripremimo za veliku borbu, biće to sigurno veoma kvalitetna odbojka", kazao je Rezende agenciji Beta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Selektor Brazila je istakao da ne može da prognozira šta će se desiti u duelu ta dva tima, iako su od 2000. pobedjivali Brazilci.

"Uvek su bila u pitanju dva-tri poena, a to je nešto što je moglo da bude i na strani SCG", dodao je on.

Na pitanje koja je to bila osnovna prednost Brazila u prethodnim suretima sa SCG, Rezende je ocenio da je to "duža klupa".

"Zaista verujem da je to bila naša najveća prednost, u svim dosadašnjim pobedama", kazao je Rezende.

Nakon prošlogodišnjih Olimpijskih igara bilo je mnogo spekulacija da su Brazilci namerno izgubili u svojoj grupi od ekipe SAD, kako bi se u četvrtfinalu sastali SCG i Rusija, čime bi oslabili konkurenciju u daljem takmičenju.

"To nije tačno. Meni to niko nije rekao u lice. Mi nikoga od njih nismo eliminisali, svi su imali svoju šansu. Pobedili smo Ruse, uradili smo ono što smo morali na putu do zlatne medalje", naveo je Rezende.

On je podsetio da su Brazilci zaista jako loše igrali taj meč protiv ekipe SAD, a kao argument za to da nisu namerno izgubili nikada ni jedan meč naveo je:

"Da sam želeo i mogao da biram protivnika, na primer u četvrtfinalu, to svakako ne bi bila Poljska, jer je za nas to bio najgori mogući protivnik u tom trenutku. Jedini tim sa kojim smo imali negativan skor je Poljska (tri poraza, dve pobede), a baš sa njima smo igrali".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.