Revolucionar Marota - Posle 25-te transferi igrača za nula evra!

Izvor: Sportske.net, 06.Jul.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revolucionar Marota - "Posle 25-te transferi igrača za nula evra!"

Sportski direktor Intera je imao opširan razgovor sa italijanskom Gazetom.

Današnje sume u svetu fudbala nas iznenađuju iz dana u dan, maltene svaki fudbaler koji zakorači na travnati teren već vredi oko dvadeset miliona evra. Sve je veći uticaj predstavnika igrača na terenu, te se čini da ponekad od volje Rajole ili Mendeša zavise i sami pregovori oko budućnosti njihovog klijenta/fudbalera.

"Do 1978. godine ste mogli igrače da razmenjujete kao poštanske >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << markice. Sve su se klubovi pitali, onda se pobunila Asocijacija fudbalera i donela pravilo da igrač mora imati sklopljen ugovor sa klubom i time povećavši uticaj samih fudbalera na odabir naredne sredine"

"Imali smo zatim uvođenje Bosmanovog pravila, što je u nekim klubovima dalo i preveliku moć fudbalerima. Mogli ste da napustite klub bez centa zarade za sam klub u kojem ste igrali, situacija se potpuno preokrenula od mojih početaka", izjavio je Bepe Marota.

"Danas smo praktično izgubili igrače koji žele celu karijeru da provedu u jednom klubu, zato što ako naprave više transfera veća je i njihova zarada. Nekada je klub određivao igraču gde će otići, sada su klubovi prisiljeni da se poviniju željama fudbalera. Obe situacije su ekstremne, stoga i pogrešne"

"Rešenje je da uvedemo nova pravila, da napravimo kompletnu deregulaciju tržišta. Igrač posle 25-te godine može promeniti sredinu bez nadoknade, postaje kao na primer glumac - slobodan da pregovora oko svoje plate za naredni film. Naravno ovo bi favorizovalo velike klubove, ali samim tim ako su prodaje ograničene do te godine fudbalera, štitiće manje klubove i nagrađivati ih za razvoj mladih igrača", zaključio je transfer-mag Intera.

Svakako predlog vredan za promisliti, moguće je da bi ovakve ideje uvele makar neka pravila na današnjem haotičnom tržištu.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.