Izvor: RTS, 11.Dec.2021, 19:10

Revija penala na Ostrvu, Liverpul i Čelsi nastavili poteru za Sitijem

Golom Muhameda Salaha sa bele tačke Liverpul savladao Aston Vilu 1:0 i ponovo prišao Sitiju na bod zaostatka. Odmah iza je i ekipa Čelsija, koja je sa 3:2 savladala Lids - dva penala za "plavce" u golove pretvorio Žoržinjo. Sa penala trijumfovao i Mančester junajted, Ronaldo doneo pobedu u Noriču. Arsenal ubedljiv protiv Sautemptona 3:0.
Posle pobede Sitija nad Vulvsima sa bele tačke, i popodnevne utakmice Premijer lige obeležili su prekršaji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za najstrože kazne, pa se može reći da su udarci sa kreča doneli pobede prvoplasiranim timovima u 17. kolu Premijer lige.

Liverpul se dugo mučio se Aston Vilom, na čijoj klupi sedi legenda "crvenih" Stiven Džerard, a tim Jirgena Klopa do pobede je stigao golom Muhameda Salaha sa bele tačke, u 67. minutu utakmice.
Prethodno je Mings oborio Egipćanina u kaznenom prostoru, a "faraon" preciznim udarcem postiže 14. gol u Premijer ligi ove sezone.
Liverpul je tako ponovo prišao na bod Sitiju, a bod iza "crvenih" je Čelsi, koji je u dramatičnom meču savladao ekipu Lidsa sa 3:2.
Malo je falilo da "plavci" ne trijumfuju drugi meč uzastopno, ali je pobedu doneo Žoržinjo sa bele tačke u četvrtom minutu sudijske nadoknade.
Poveli su gosti, sa penala, pogotkom Rafinje, da bi do poluvremena na "Stamford bridžu" izjednačio Mejson Maunt.
Žoržinjo je prvi penal pretvorio u pogodak u 58. minutu, ali je Gelhart doneo izjednačenje ekipi Marsela Bjelse samo minut pošto je ušao u igru - igrao se 83. minut.
A onda je sudija Kris Kavana dosudio još jedna penal za domaćina, a italijanski reprezentativac bio siguran.
Seriju pobeda iz penala nastavio je i Mančester junajted, koji je golom Kristijana Ronalda sa bele tačke pobedio u Noriču 1:0.
"Đavoli" su se izjednačili sa Vest Hemom na četvrtom mestu, dok je Norič ostao poslednji na tabeli Premijer lige.
Arsenal je na svom terenu ubedljivo savladao Sautempton sa 3:0, a strelci su bili Lakazet i Odegor u prvog, kao i Gabrijel u drugom poluvremenu.
Premijer liga 16. kolo:
Petak:
Brentford - Votford 2:1
Subota:
Mančester siti - Vulvs 1:0
Arsenal - Sautempton 3:0
Čelsi - Lids 3:2
Liverpul - Aston Vila 1:0
Norvič - Mančester junajted 0:1
Nedelja:
Barnli - Vest Hem
Lester - Njukasl
Kristal Palas - Everton
Brajton - Totenem, odloženo
Tabela:
1. Mančester siti 38
2. Liverpul 37
3. Čelsi 36
4. Vest Hem 27
5. Mančester junajted 27
6. Arsenal 26
7. Totenhem 25
8. Vulvs 21
9. Brentford 20
10. Brajton 20
11. Aston Vila 19
12. Lester 19
13. Everton 18
14. Kristal Palas 16
15. Lids 16
16. Sautempton 16
17. Votford 13
18. Barnli 10
19. Njukasl 10
20. Norič 10

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Redsima 1, Plavima 2 penala: Potera za Sitijem nastavljena!

Izvor: N1 televizija, 11.Dec.2021

Fudbaleri Liverpula pobedili su Aston Vilu kod kuće sa 1:0 u 16. kolu Premijer lige i nastavili poteru za liderom Mančester Sitijem. Na istom putu je i trećeplasirani Čelsi, koji je golom iz penala u nadoknadi vremena savladao Lids u Londonu 3:2. Tri vodeća tima se i posle ove runde nalaze nalaze...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.