Retklif će rukovoditi fudbalskim operacijama u Junajtedu

Izvor: B92, 15.Okt.2023, 18:55

Retklif će rukovoditi fudbalskim operacijama u Junajtedu

Ser Džim Retklif će u novoj konstalaciji snaga na Old Trafordu sa 25 odsto akcija obavljati značajnu ulogu.

Kako prenose ostrvski mediji, vlasnik kompanije Ineos će narednih dana i formalno potpisati ugovor po kojem kupuje četvrtinski paket akcija za 1,61 milijardi evra.

Ono što je navijače Mančester junajteda svakako interesovati je da se to smatra samo prelaznim rešenjem i prvim korakom ka postepenom preuzimanju kontrole nad klubom.

Takođe, ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da će sa 25 odsto akcija, Retklif preuzeti rukovođenje fudbalskim operacijama kluba u pokušaju da klub vrati na vrh.

To će svakako biti prihvatljivije za armiju navijača koja je odavno nezadovoljna time kako američki vlasnici rukovode najvažnijim sektorom.

Retklif je uspeo da dobije bitku sa Šeikom Jasimom iz Katara koji se povukao iz trke pošto nije uspeo da obezbedi kupovinu sto odsto akcija kluba.

On je imao nameru da potpuno preuzme vlasništvo, očisti dugove i uloži u tim, ali ni ogromna ponuda od preko šest milijardi evra nije bila dovoljna da ubedi Glejzerove da mu prodaju klub.

Ineos, kompanija Džim Retklifa već poseduje značajne akcije u svetu sporta, pre svega kroz fudbalske klubove (Lozana, Nica), ali i u svetu biciklizma, jedrenja, ragbija i Formule 1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.