Restart u PSŽ: Amerikanci ulaze u klub, mega zvezde se neće dovoditi

Izvor: B92, 11.Maj.2023, 18:43

Restart u PSŽ: Amerikanci ulaze u klub, mega zvezde se neće dovoditi

Vreme je za promene u najmoćnijem klubu Francuske - velike. Al-Kelaifi menja kurs posle sezona u kojima mega zvezde nisu donele ništa osim dominacije u Ligi 1

"Sveci" će od naredne sezone, to je završena priča, ostati bez dve od tri udarne pesnice ekipe - Mesija i Nejmara. Osim Argentinca i Brazilca klub će izvesno napustiti još nekolicina igrača i to će, kada se desi, značiti i kraj jedne i početak nove ere - sa Embapeom oko koga će se graditi jedna nova priča. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Sa najvećim zvezdama ovog puta nije uspelo. Najplaćeniji igrači današnjice nisu doneli pariskom klubu rezultate shodno ulaganjima - i ove sezone "ušati pehar" je otišao na drugu adresu.

Neće, ipak, samo igrački kadar trpeti promene u Parizu.

Francuski mediji spekulišu da su aktuelni vlsnici sa Naserom Al-Kelaifijem na čelu otvoreni za partnerstvo i podelu obaveza, sve sa ciljem da se nametne novi, pobednički kurs. Drugačiji od ovog do sada. U klubu su svesni da je potrebna sveža krv na svim nivoima.

Još tokom Mundijala u Kataru Al-Kelaifi je otvoreno nagovestio mogućnost upliva novih investitora u klub. Nije mnogo prošlo, neki su se javili sa interesantnim ponudama. Konkretno, pored ostalih, i američki fond "Arctos Sports Partners".

Prema navodima madridskog lista "As", predstavnici američkog kapitala su boravili na Parku Prinčeva 30. aprila, svedočili su porazu PSŽ od Lorijena 3:1, ali ono što je njima bilo primarno - postigli su određene dogovore sa vlasnicima Parižana.

Navodno, od 5%-15% udela u klubu bilo bi prodato ovom američkom fondu. Detalji bi tek trebalo da budu precizirani.

Iz svega, Al-Kelaifijevo finansijsko carstvo bi moglo samo da se uveća, jer je, podsetimo, katarski milijarder preuzeo kontrolu nad PSŽ za 70 miliona, da bi sada, 12 godina kasnije, vrednost "Svetaca" vrtoglavo porasla - na najmanje 200 miliona evra.

Očekuje se i zaokret u transfer politici - klub ubuduće neće dovoditi mega zvezde iako će se budžet samo uvećavati. Činjenica da ni psisustvo igrača poput Embapea, Mesija i Nejmara na jednom mestu nije donelo klubu evropski tron, i dovela je do toga da će se ubuduće drugačije graditi tim. Jedan od prioriteta biće skautiranje najboljih mladih igrača i njihov razvoj koji bi potom doneo klubu benefite u vidu rezutata, trofeja, ali i dužih ugovora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.