Rešena misterija ko prodaje bronzu sa SP 1998

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešena misterija ko prodaje bronzu sa SP 1998

U Hrvatskoj se digla velika prašina jer je neko ponudio na aukciju medalju koju su fudbaleri te zemlje osvojili na Mundijalu pre dve decenije. Otkriveno je ko se odriče odličja, a komentar je imao i selektor Ćiro Blažević

Foto: Guliver/Getty images/Ross Kinnaird

Vest da će se na aukciji početkom decembra naći bronzano odličje sa Mundijala u Francuskoj pre dve decenije podigla je Hrvatsku na noge poslednjih dana, a sada je otkriveno i ko je osoba koja je spremna >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << da je se odrekne.

To nije nijedan igrač hrvatske reprezentacije, niti član stručnog štaba, prenosi "Jutarnji list".

Te godine podeljeno je ukupno 30 medalja selekciji Hrvatske za osvajanje trećeg mesta - 22 igračima i osam članovima stručnog štaba na čelu sa selektorom Miroslavom Ćirom Blaževićem.

A FIFA ih je napravila ukupno 40, i preostalih 10 podelila je predstavnicima nacionalnih saveza i nekim svojim zvaničnicima.

Upravo jedan od njih rešio je da svoju proda.

"Ono što možemo da potvrdimo je to da medalju prodaje jedan od vodećih svetskih kolekcionara na tom području, a kupio ju je pre 10 godina od jednog zvaničnika FIFA", izjavio je Armand Klušen, iz iz aukcijske kuće koja je ponudila odličje na prodaju.

On je objasnio da se za svako Svetsko prvenstvo izradi više medalja nego što je potrebno, pa je tako bilo i na poslednjem Mundijalu u Rusiji, gde je Hrvatska osvojila srebro.

"Hrvatski nogometni savez je letos u Rusiji dobio uobičajenih 30 srebrnih medalja, ali je naručio i 20 dodatnih 'za sopstvene potrebe i slobodnu dodelu' pa ih je izrađeno ukupno 50", naveo je Klušen.

Bivši selektor Hrvatske, koji je reprezentaciju odveo do te bronze 1998. godine Ćiro Blažević, rekao je da je to učinio neko kome je bio neophodan novac.

"Neko je to uradio iz potrebe, jer inače sigurno ne bi. Jednom sam izjavio za neke novine da je ne bih prodao ni za milione, ali sam to rekao samo da zabavim čitaoce. Prodao bih je! Ako nemam šta da jedem, prodao bih je jeftino, ali pošto sam u dobroj situaciji, bilo bi skupo. Sve ima svoju cenu", rekao je u izjavi za 24sata.hr Blažević, a onda otišao i mnogo dalje.

"Ona će dostići cenu od 100 hiljada evra, zapamtite. Mnogo je hrvatskih patriota u inostranstvu koji bi želeli da je imaju", rekao je bivši selektor Hrvatske.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.