Republika: Platini neće izbaciti Srbiju

Izvor: Vesti-online.com, 14.Okt.2010, 17:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Republika": Platini neće izbaciti Srbiju

Tri dana posle nereda koje su u Đenovi napravili huligani iz Srbije, u Italiji se ne stišava bura i većina medija traži da se nacionalni tim Srbije isključi iz kvalifkacija za prvenstvo Evrope, ali ima i onih koji smatraju da će ključnu ulogu ponovo odigrati politika.

Predsednik Evropske fudbalske unuje (UEFA) Mišel Platini izjavio je da je bio zgrožen onim što je video na stadionu u Đenovi i dodao da neće biti nikakve tolarencije kada je takvo nasilje u pitanju. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

"Utakmica će biti registrovana 3:0 za Italiju, a Srbija će najverovatnije naredne tri utakmice kao domaćin morati da igra u inostranstvu pred praznim tribinama. Neće biti isključena iz kvalifikacija iz političkih razloga", piše La Republika.

U tekstu se dodaje da je posle katastrofe na Hejselu Engleska izbačena iz svih takmčenja, ali samo zbog toga što je UEFA postigla takav dogovor sa vladom Margaret Tačer.

"Nešto slični bi moglo da se dogodi i sada, ali Platini to neće tražiti, jer će naredne godine biti održani izbori za predsednika UEFA, pa bi isključivanje Srbije bila preteška odluka", piše La Republika.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Republika: "Platini će štititi FSS"

Izvor: B92, 14.Okt.2010

Tri dana posle nereda koje su u Đenovi napravili huligani iz Srbije, većina medija traži da se nacionalni tim Srbije isključi iz kvalifkacija za EURO 2012...Predsednik UEFA Platini izjavio je da je zgrožen onim što je video na stadionu i da neće biti nikakve tolerancije kada je takvo nasilje u...

Nastavak na B92...

"Republika": Platini će poštedeti Srbiju

Izvor: Mondo, 14.Okt.2010

Većina italijanskih medija traži isključenje Srbije iz kvalifkacija za EURO 2012, ali neki smatraju da će ključnu ulogu ponovo odigrati politika.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.