Reprezentacija zove Lučeskua

Izvor: B92, 23.Nov.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Reprezentacija zove Lučeskua



Fudbalski savez Rumunije ponudio je treneru Šahtjora iz Donjecka Mirčei Lučeskuu da preuzme reprezentaciju te zemlje.

Savez je poslao dva pisma: jedno Lučeskuu sa molbom da preuzme reprezentaciju, a drugo vlasniku Šahtjora Rinatu Ahmetovu, sa molbom da trenera oslobodi trogodišnjeg ugovora.

Lučesku je potvrdio da mu se Savez obratio, ali je rekao da ne želi da napušta posao u klubu.

"Predložili su mi tada da treniram i Šahtjor >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i reprezentaciju, ali ja sam im rekao da za to moraju da se obrate Ahmetovu. Iskustvo mi govori da nešto takvo retko ima uspeha", rekao je Lučesku.

Taj trener je prvi na listi četiri kandidata koje je savez predložio za naslednika Angela Jordaneskua, koji je podneo ostavku posle prošlonedeljnog remija 1:1 sa Jermenijom, jednom od najslabijih ekipa u prvoj kvalifikacionoj grupi za Svetsko prvenstvo 2006. godine.

Ostali kandidati su Ladislav Bolonji, George Hadži i Viktor Piturka, a savez je i sa njima stupio u kontakt. Svi ovi treneri i ranije su vodili reprezentaciju.

Lučesku je jedan od najuspešnijih rumunskih trenera, a radio je u vrhuskim klubovima u Turskoj i Italiji.

Prva u kvalifikacionoj grupi je Holandija, sa 10 bodova, isto koliko i Rumunija, ali sa boljom gol razlikom i utakmicom manje. Treća je Češka sa devet bodova, a u grupi se nalaze još i Finska, Makedonija, Jermenija i Andora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.