Više nije renesansa, sad je dominacija – Italijani preuzimaju evropski fudbal

Izvor: B92, 08.Mar.2024, 10:13

Više nije renesansa, sad je dominacija – Italijani "preuzimaju" evropski fudbal

Za sva tri evropska trofeja i dalje se bore Inter, Napoli, Roma, Milan, Atalanta, Fiorentina, dok je jedino Lacio završio evro sezonu.

Svi nabrojani klubovi imaju više nego obećavajuće rezultate iz prvih utakmicca 1/8 finala Lige šampiona, Lige Evrope i Lige Konferencije.

Revanš sa Atletikom u Madridu lider Serije A Inter čeka sa prednošću 1:0, dok Napoli i Barsa kreću ispočetka u Kataloniji (1:1).

U četvrtak uveče sve su oduševili Roma >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Milan - oba predstavnika Italije u Ligi Evrope ispratila su svoje rivale kućama sa četiri lopte u mreži.

"Rosoneri" su savladali prašku Slaviju 4:2 i mirno čekaju revanš.

Od dolaska Danielea De Rosija "Vučica" je naoštrila zube, igra kao preporođena, i seje strah ne samo u Seriji A već i u Evropi.

Prethodne večeri na "Olimpiku" De Rosi je nadigrao sunarodnika na klupi Brajtona Roberta De Zerbija i njegov Brajton - 4:0.

Konačno, u okviru Lige konferencija, blizu prolaska među osam najboljih je i Fiorentina koja je odigrala uzbudljivih 3:4 sa Makabi Haifom, pa će u Toskani imati bolju početnu poziciju.

Osvajanje Lige Evrope, gde Italija ima dva jaka aduta u Romi i Milanu, je "tiha patnja" klubova iz Serije A zbog činjenice da nikad nisu digli pehar namenjen najboljem u ovom takmičenju koje, u ovom formatu, postoji 15 godina.

Podsetimo - u prilog velikom usponu Italijana u poslednjih nekoliko godina, da su klubovi Serije A prethodne sezone igrali u sva tri finala evropskih takmičenja.

Doduše, u sva tri su poraženi što, naravno, ne umanjuje njihove velike rezultate.

Inter je izgubio od Sitija (0:1) u meču za najvredniji trofej u evropskom fudbalu, Roma je poražena od Sevilje na penale u borbi za pehar Lige Evrope, dok je Fiorentina izgubila u finalu Lige Konferencije od Vest Hema (1:2).

I ove sezone klubovi sa "Čizme" deluju rešeno da idu do kraja na sva tri fronta.

Serija A sija starim sjajem, na zadovoljstvo ljubitelja fudbala.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.