Rendžersima Old Firm derbi

Izvor: B92, 11.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rendžersima 'Old Firm' derbi



Fudbaleri Glazgov Rendžersa savladali su Seltik rezultatom 1:0 u derbiju 30. kola Škotske lige i tako naneli timu Gordona Strahana prvi poraz kod kuće u dosadašnjem toku šampionata. Jedini pogodak postigao je Ugo Ehiog u 50. minutu.

'Kelti’ su bili bolji u prvom poluvremenu, a sporna situacija dogodila se u 24. minutu kada je Ehiog oborio Mekgidija, ali sudija nije svirao jedanaesterac.

Odlučujući gol desio se na početku drugog poluvremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kada je Ehiog 'makazicama’ savladao golmana Boruca i doneo radost navijačima gostiju.

"Veoma sam zadovoljan. Ne pobeđuje mnogo timova na Seltik parku, čak ni najveći evropski timovi, što naš trijumf čini još vrednijim. Seltik je bio bolji na početku meča, imali smo sreće što u tom periodu nismo primili gol", izjavio je Volter Smit, menadžer Rendžersa.

Ipak, Seltik nije mnogo izgubio ovim porazom, pošto I dalje čvrsto drži lidersku poziciju sa 74 boda, a Rendžersi su drugi sa 58.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.