Izvor: MozzartSport.com, 27.Nov.2020, 00:14

Rendžers umalo sve prokockao, Benfika od 0:2 do 2:2 za četiri minuta! Slavija pregazila Nicu, Bajer kao od šale s Hapoelom (VIDEO)

Rasplet četvrtog kola u Grupama C i D

Dileme više nema – Leverkuzenu i praškoj Slaviji biće dovoljan samo još po bod u naredne dve utakmice kako bi zajedno sigurno obezbedili prolaz u narednu fazu Lige Evrope! To je postalo jasno posle utakmica četvrtog kola u kojem su fudbaleri Leverkuzena i Slavije odneli nove, jako važne pobede i posle kojih se evropsko proleće sve jasnije ukazuje na horizontu. Ako je Leverkuzen opravdao ulogu favorita protiv Hapoela, šta reći za >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << novi podvig kaznene ekspedicije iz Praga?!

Možda ne igra strašan fudbal, ali ekipa Jindriha Trpisovskija može da bude izuzetno ponosna na ono što je uradila u dosadašnjem toku grupne faze drugom po kvalitetu evropskom fudbalskom takmičenju. Posle kiše golova u Pragu, istim tempom udarili su Nica i Slavija i na Azurnoj obali, ali je ishod i ovoga puta bio identičan – češki klub slavio je sa 3:1 (1:0) i došao nadomak plasmana među 16 najboljih ekipa u Ligi Evrope.

Džaba Nici što je imala veći posed lopte, Slavija je iskoristili gotovo sve prilike koje su joj se ukazale u ovih 180 minuta fudbala i zasluženo može da sanja velike snove! Ni večeras Slavija nije odustala od svoje igre, odnosno strpljivog fudbala i šansi da iz kontri razmontira protivnikovu koncepciju.

Koliko je dobro Slavija igrala večeras možda se najbolje videlo kroz gol Ondreja Lingra na ulazu u 15. minutu. Kakva je to samo majstorija bila, u rangu onoga što je Njegoš Petrović uradio protiv Genta i verovatno su to dva ozbiljna kandidata za gol kola u Ligi Evrope! Uostalom, pogledajte...

Slaviju kao da je vođstvo uljuljkalo i nije se previše obazirala na napad u nastavku utakmice, bar ne dok Nica nije stigla do izjednačenja. A isto je doneo mladi Amin Gujri posle lepo izgrađene akcije, ali i velike greške golmana Kolara koji je prekasno, a možda i nepotrebno izleteo na Gujrija i tako mu olakšao da iz teške pozicije zatrese malu mrežicu...

E, upravo je taj gol pokrenuo Slaviju i naterao je da ponovo krene ofanzivno i bez mnogo respekta! I Sve je došlo na svoje u rasponu između 64. i 75. minuta, odnosno nedugo pošto je Gujri doneo izjednačenje. Prvo je Peter Olajnika pogodio metu posle dobro izvedenog kornera Sevčika, da bi Abdalah Sima iskoristio užasnu reakciju odbrane domaćina i ponovo glavom napravio razliku za devet bodova iz četiri utakmice!

Lak posao imao je i Bajer sa Hapoelom, gde je rezultat glasio 4:1 (1:0). Bajer je od samog početka kontrolisao igru i vrlo brzo postalo je jasno da će samo pitanje biti sa koliko će razlike Ber Ševa biti počašćena. Na kraju tri, odnosno sa četiri gola u mreži.

Sve je počelo posle manje od pola časa igre i iz gola Patrika Šika na odbitak posle kornera, čime se i završilo prvo poluvreme. Tek što se zahuktala igra u nastavku Bajer je imao 2:0 u džepu. Strelac Leon Bejli koji je lepo iskoristio Vendelovu loptu u prostor, istrčao sam pred protivničkog golmana i obavio lakši deo posla...

Gol kratke nade za Hapoel, brzo se ispostavilo samo gol utehe, postigao je Itavar Švaro samo deset minuta pošto se Bejli upisao u strelce, ali to nije mnogo potreslo domaćina koji je do kraja odradio rutinski posao. Jer, u rasponu od samo četiri minuta Kerem Demirbaj i Lukas Alario su sa dva nova pogotka rešili svaku dilemu i omogućili nešto mirniji kraj susreta.

Najluđu utakmicu termina od 21 čas odigrali su definitivno Rendžers i Benfika! Sve je mirisalo na sigurno evropsko proleće za Rendžers Stivena Džerarda, a onda je sve palo u vodu za samo četiri minuta. Srećom po škotski sastav, Standard Lijež uspeo je da savlada Leh na svom terenu iako je gubio, pa su tako dva vodeća tima na po osam, a druga dva tima na po tri boda, pa ne bi trebalo da bude neizvesnosti do kraja...

Ali, kakvu je priliku propustila simpatična družina s Ajbroksa da ostvari veliku pobedu, nadigra Benfiku kao domaćin i bude nadomak tome da overi prvo mesto u grupi... Sve je počelo bajkovito za Policajce, a završilo se krajnje košmarno...

Kanadski vezista Skot Arfild načeo je gol posle potpuno lude situacije pred golom Benfike! Jedna odbrana gola, pa prečka i tek onda Arfild uspeva da pronađe put do mreže i Rendžers je već od 7. minuta vodio sa 1:0.

Bilo je mirno ispred gola oba tima manje-više u nastavku, tačnije sve do 69. minuta kada je Kemar Ruf iskoristio lepo dodavanje Borne Barišića i onda raspalio sa ivice kaznenog prostora takav plotun da Elton Leite nije mogao apsolutno ništa... I kada je taj gol pao činilo se da će Ajbroks slaviti, ali nije bilo tako.

Sve se okrenulo naopačke u finišu susreta i Benfika je stigla do zlata vrednog boda zahvaljujući velikom padu domaćeg tima. Prvo je Džejms Tavernije častio portugalskog vicešampiona i tako omogućio Piciju da u 81. minutu postigne gol za konačnih 2:2 i apsolutno dramatičan finiš. Na kraju ipak golova više nije bilo, ali Benfika je uradila ono što se očekivalo – primila dva, ali i dala dva gola te sačuvala obraz.

GRUPA C

Nica – Slavija Prag 1:3 (0:1)

/Gujri 61 – Lingr 15, Olajinka 64, Sima 75/

Leverkuzen – Hapoel Ber Ševa 4:1 (1:0)

/Šik 29, Bejli 48, Demirbaj 76, Alario 80 – Šviro 58/

GRUPA D

Rendžers – Benfika 2:2 (1:0)

/Arfild 7, Ruf 69 - Tavernije 78ag, Pici 81/

Standard – Leh 2:1 (0:0)

/Tapsoba 63, Laifi 90+3 - Išak 61/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.